VELSEN - Cabaret is de perfecte kunstvorm om intieme zaken aan de orde te stellen. Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks: daarover gaat de nieuwe show van cabaretier Johan Goossens.


En wanneer je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. En de reacties waren zó lovend dat hij niet meer terug kon. 'Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik proberen te doorbreken'. Vlam is persoonlijk en kwetsbaar. Vlam gaat over seks en over schaamte. Over man-vrouw verhoudingen. Over homo's en hetero's en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes.

Ontroering
Deze baanbrekende voorstelling is niet onopgemerkt gebleven: “Johan Goossens is openhartig over dickpics in ontroerende show”, schreef het NRC Handelsblad. En Trouw noteerde: ‘Goossens creëert openheid en saamhorigheid.” Er gaan allerlei boekjes open in dit programma volgens Goossens: “Het leek me leuk om dit keer een programma te maken over mijn nachtleven, in plaats van mijn dagleven. Volgens mij hebben we allemaal een dag- en een nachtleven.” Toch benadrukt hij dat het geen platte voorstelling is. “Ik hoor juist vaak dat het ontroerend is, bevrijdend zelfs.” Met pianist Eelco Menkveld.

DI 5 MRT | 20.15 UUR | € 24,00
Reserveren via: Stadsschouwburg Velsen.