VELSEN - Eind juli vindt de allerlaatste voorstelling plaats in de Velsense schouwburg zoals die er nu uitziet. Van deze, ongetwijfeld voor trouwe bezoekers en bespelers enigszins weemoedige, gebeurtenis wordt een feestelijk uitzwaaimoment gemaakt. En wie kan dat beter dan de Koningin van het Nederlands Cabaret? Wie weet weemoed en feest beter te combineren dan de Parel van IJmuiden, de Diamant van Kennemerland? Precies.

Brigitte Kaandorp doet het ‘licht uit’ en wuift bezoekers, bespelers en medewerkers na met een speciale voorstelling. Zoals alleen Kaandorp dat kan. Een muzikale show waarin haar IJmuidense levensliederen én het IJmuidense volkslied niet zullen ontbreken.

Maar net zoals de lichtjes aan de overkant van het Noordzeekanaal, zal het theaterlicht in Velsen niet écht doven. Binnenkort wordt de tijdelijke theater- en filmlocatie waar de schouwburg met haar programmering neerstrijkt aangekondigd.

Programma finaleweek LICHT UIT LICHT AAN - van 21 tot en met 28 juli

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen luidt het laatste seizoen voor de verbouwing uit met een feestelijke finaleweek. Onder de titel LICHT UIT LICHT AAN worden diverse voorstellingen gepresenteerd. Hiermee krijgt een groot publiek de gelegenheid om afscheid te nemen van het theatergebouw in de huidige vorm.

Zondag 21 juli

Theaterwandeling Yuto en de Boom (4 t/m 104 jaar) van 10:00 tot 15:40 uur Kleine groepen bezoekers wandelen over het toneel langs de poppen- en dansscènes die Yuto’s magische sprookjesverhaal vertellen. Via een koptelefoon worden de scènes in zes talen: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Turks en Portugees, toegelicht.

Vanaf maandag 22 juli

Project Beeldendkunstenaarsvelsen.nl

Kunstenaars uit de regio presenteren eigen werk.

Dinsdag 23 juli

Mini Film Festival Velsen van 14:00 tot 23:00 uur

Een dag vol feestelijke voorpremières van de beste nieuwe films.

Vrijdag 26 juli | 20:15 uur en zondag 28 juli | 14:30 uur

Uitzwaaien door Brigitte Kaandorp

Start kaartverkoop vrijdag 29 maart om 10.00 uur.

Zaterdag 27 juli | 20:15 uur

Bonte Avond, voor en door lokale Velsense makers

Theaterfeest voor en door de lokale Velsense theatermakers. Samen herinneringen ophalen waarbij korte optredens worden geprogrammeerd. De finale onder muzikale leiding van de Velsenaar Bas Jongsma. Start kaartverkoop vrijdag 29 maart om 10.00 uur.

Zaterdag 27 juli | 10.00 uur

Ik Zou Wel Een Kindje Lusten (4+) – door Joes Boonen

Een vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid. Een dolkomisch verhaal met fijne, droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen. Start kaartverkoop vrijdag 29 maart om 10.00 uur.

En de grootste knutseltafel van Velsen voor alle leeftijden aanwezig!

Start kaartverkoop finaleweek vrijdag 29 maart om 10.00 uur via www.stadsschouwburgvelsen.nl

Verbouwing Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

Vanaf 1 augustus 2024 ondergaat Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen een ingrijpende verbouwing, waarvoor de deuren tijdelijk gesloten zullen worden. Het historische gebouw, dat dateert uit 1938 en zich bevindt aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, wordt gerenoveerd waarbij de kenmerkende sfeer van de huidige zaal behouden blijft. Daarnaast wordt het gebouw uitgebreid met een extra theaterzaal, een filmzaal en een aantal repetitiestudio’s. Naar verwachting neemt de verbouwingssluiting minstens twee seizoenen in beslag.

Alternatieve programmering tijdens sluitingsperiode

Gedurende de sluitingsperiode zal Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, in samenwerking met de gemeente, op één of meerdere locaties binnen de gemeente een alternatieve programmering aanbieden. De details van deze plannen worden op een later moment bekendgemaakt.

Over Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, gelegen aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, werd in 1938 gebouwd als de luxe bioscoop REX. In de jaren ’50 en ’60 werd aan de filmfunctie ook een theaterfunctie toegevoegd. Toen het bioscoop- en theatercomplex in de jaren ‘60 overging in gemeentehanden, ontstonden er nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van het gebouw tot het bekende theater dat het vandaag de dag is. Het heeft een sterke aantrekkingskracht op theaterliefhebbers in Velsen en in de wijde regio.