VELSEN - Voor het eerst sinds lange tijd presenteert Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen op donderdag 26 mei op stadsschouwburgvelsen.nl weer een uitgebreid seizoen met voorstellingen en film voor iedereen. En het is uitdagender dan ooit. In dit theater komt iedereen samen, beleef ’t hier!

Het publiek krijgt wat ze twee jaar heeft moeten missen. Het wordt verrast, vermaakt en ontroerd met een heel afwisselend programma. Dat gaat van geliefde genres als cabaret, show en musical tot blikvangers voor fijnproevers die van opera, dans, toneel of muziektheater houden. Naast de toppers uit het landelijke theateraanbod is de Velsense schouwburg ook een bioscoop en is het de broedplaats voor honderden lokale theatermakers. Hun plannen zijn voor zover bekend al in het seizoenprogramma 22-23 meegenomen.

Onder andere te zien in 2022-2023 zijn Het Nationale Theater, De Nederlandse Reisopera en de bejubelde dansshow van de wereldberoemde Nederlandse balletdanseres Igoné de Jongh. Een lange rij populaire cabaretnamen dient zich aan, waaronder Youp van ’t Hek, Theo Maassen, Daniël Arends, Wim Helsen, Rundfunk, Lenette van Dongen, Henry van Loon, Brigitte Kaandorp en Van der Laan & Woe. Voor het grote showwerk worden o.a. Bert Visscher, de Ashton Brothers, Karin Bloemen, Fred van Leer en Alex Klaasen met zijn kerstrevue Snowponies naar Velsen gehaald. Musicalliefhebbers kunnen genieten van de superproduktie The Prom, en ook van nieuw talent in musicals als Before After en Spring Awakening. Voor popmuziek zorgen o.a. OG3NE, Nick & Simon, Jeroen van der Boom en de Amerikaanse band The Sons of CCR.

Praktische informatie: Start vrije kaartverkoop: vrijdag 10 juni. Bestellen van kaarten kan online via de website stadsschouwburg.nl, telefonisch (tel. 0900-1505, ma t/m zo 11.00 - 20.00 uur, € 0,45 p/m) en aan de theaterbalie tijdens openingstijden van het theater. Telefonisch kan ook via tel. 0900- 1505 (€ 0,45 p/m) of mail met info@stadsschouwburgvelsen.nl