VELSEN-ZUID - Informatieboerderij Zorgvrij Spaarnwoude

De dag staat in het teken van de appel. Op het appelfeest kan je zelf appelsap maken. Maar je kan ook op een vuurtje van biobrandstof een marshmallow roosteren, een kaars rollen van bijenwas, al je vragen stellen aan de imker of een bezoek brengen aan de voorstelling van poppentheater Poppekus.

De dag begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Toegangskaartjes kosten € 5,– en zijn op de dag zelf, verkrijgbaar aan de balie. Met een toegangskaartje kan je verder aan alle activiteiten deelnemen.

De voorstelling van Theater Poppekus heet “een dag uit het leven van een bij”. Tijdens de voorstelling neemt de Theater Poppekus Boswachter het publiek mee naar een heel bijzonder insectenhotel. Daar wonen Bij en Lievie het lieveheersbeestje. Hoe wonen ze eigenlijk in dat hotel? En wat doen zij nou de hele dag? Helpen zij elkaar? En hoe groeit een appel nou eigenlijk aan een boom. De voorstelling duurt een half uur. En is voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Maar iedereen van 2 tot 99 vindt het ook leuk! Speeltijden zijn om 12.00 uur en 14.30 uur.

Informatieboerderij Zorgvrij ligt midden in recreatiegebied Spaarnwoude aan de Genieweg 50, in Velsen-Zuid. Zorgvrij is een educatief, biologisch melkveebedrijf en schapenhouderij. De boerderij is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.informatieboerderijzorgvrij.nl.