IJMUIDEN - Ster-actrice Anne Wil Blankers maakte om gezondheidsredenen even pas op de plaats en was twee jaar niet in de theaters te zien. De bijna 78-jarige toneeldiva is inmiddels weer helemaal fit en maakte een indrukwekkende comeback in de veelgeprezen toneelvoorstelling ‘Driving Miss Daisy’. Op dinsdag 16 oktober a.s. is ‘Driving Miss Daisy’ te zien in de Stadsschouwburg Velsen.

‘Driving Miss Daisy’ verwierf zijn wereldfaam als speelfilm. Daarvóór en daarna was het een beroemd toneelstuk en kassucces op het New Yorkse Broadway. Dit seizoen verovert het stuk de Nederlandse theaters met de gedroomde hoofdrol van Anne Wil Blankers, die alle facetten van haar acteertalent in de Amerikaanse tragikomedie laat schitteren.

‘Driving Miss Daisy’ vertelt het verhaal van de hartverwarmende en bijzondere vriendschap tussen de bejaarde, steile, Joodse weduwe Daisy (die na het zoveelste ongeluk een rijverbod krijgt opgelegd) en haar Afro-Amerikaanse chauffeur. Daisy en haar chauffeur zijn aanvankelijk met frisse tegenzin tot elkaar veroordeeld, maar uiteindelijk ontwikkelt er zich tussen hen, met veel vallen en opstaan, een innige vriendschap.

Afgelopen september beleefde de Nederlandse toneelversie van ‘Driving Miss Daisy’ de landelijke première. Anne Wil Blankers werd door de pers op een voetstuk gezet. Met haar spel maakt zij van de voorstelling “een theaterjuweel vol ontroerende details” waarin zij op indrukwekkende wijze de tragiek van het ouder worden verbeeldt. Met een enkel gebaar, oogopslag of stembuiging toont Anne Wil Blankers, daar zijn de toneelliefhebbers het ondertussen over eens, haar grote unieke klasse. Naast Anne wil Blankers spelen Edwin Jonker en Iwan Walhain.

Dinsdag 16 Oktober | 20.15 UUR | Kaartjes €31,-