IJMUIDEN - Comedytrain-lid Alex Ploeg werd vorig jaar in De Volkskrant uitgeroepen tot ‘Comedytalent 2018’. Een aardige opsteker voor Alex die als standupper al heel wat vlieguren maakte, maar zich pas écht in de picture speelde toen hij er in 2016 op het cabaretfestival Cameretten met de publieksprijs vandoor ging. Voor elk aanstormend cabarettalent is cruciaal hoe dan ná de nodige festivals het allereerste complete programma eruit ziet en wat dat doet bij het publiek.

De lat lag dus hoog toen Alex in De Kleine Komedie vorig najaar die eerste solo, getiteld 'Ultimatum', ten doop hield. Maar hij maakte het waar. Met vier sterren in De Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad toonde hij zich geen eendagsvlieg, maar een veelbelovend talent. Als klap op de vuurpijl werd Alex met zijn eerste solo ook nog eens genomineerd voor de Neerlands Hoop, de talentenprijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

In ’Ultimatum’ richt Alex als een originele innemende verteller, met grappen en anekdotes, de schijnwerper op zijn eigen leven. Dat van de antiheld, die nooit een opleiding afmaakte en niet voldoet aan het ideaal van de echte stoere man. Ongewild is hij al weer een tijdje vrijgezel en moet hij heel wat hachelijke situaties zien te doorstaan. En daar doet hij dus met veel humor verslag van. Op een manier die volgens de kenners doet denken aan Wim Helsen en Ronald Goedemondt. En dat is veelbelovend!

DO 3 OKT | 20.15 UUR | € 19,00 (incl pauzedrankje)