VELSEN - Zondag 1 december | JEROEN VAN MERWIJK – OUDEJAARSCONFERENCE IN LIEDVORM | 15:00 uur

Jeroen van Merwijk is een van de allerbesten op het gebied van liedkunst binnen de Nederlandse theaters. Daarom doet hij nu iets unieks: in zijn oudejaarsconference Was volgend jaar maar vast voorbij bezingt Jeroen het jaar 2019 in dertig liederen. Van Trump, de SGP tot aan containers met plastic in de Waddenzee; Jeroen geeft melodie aan alle gebeurtenissen die 2019 tot een onvergetelijk jaar hebben gemaakt. NRC over de voorstelling: “Hij laat zowel melancholie als kolder toe, en meteen komt er iets op het spel te staan.”

Foto: Jaap Reedijk.

Dinsdag 3 en woensdag 4 december | KINKY BOOTS – DE HILARISCHE EN ONTROERENDE BROADWAYHIT
De Engelse hitmusical Kinky Boots heeft een Nederlandse versie gekregen en wat voor een! In deze feelgood-musical gaat het niet goed met de schoenenfabriek die Charlie (Jonathan Demoor) van zijn vader heeft geërfd. Om faillissement te voorkomen besluit hij samen met de flamboyante Lola (Naidjim Severina) de boeg helemaal om te gooien. Dat resulteert in produceren en verkopen van onweerstaanbare, hooggehakte glitterlaarzen voor dragqueens. Het blijkt een gigantische succesformule. Op de muziek van Cyndi Lauper en in combinatie met uitbundige dans en ijzersterk acteerwerk, swingt de musical de pan uit. Algemeen Dagblad (vijf sterren): “Kinky Boots overtuigt, sprankelt, laat lachen en nadenken. Wat een show.”

Foto: Roy Beusker.

Vrijdag 6 december | THE STORY OF THE DUBLINERS – SEVEN DRUNKEN NIGHTS (REPRISE)
De internationaal bekende Ierse groep The Dubliners is terug in Velsen met hun voorstelling Seven Drunken Nights! Vijftig jaar lang stond de band met talloze hits aan de top van de Ierse muziek. Nummers als The Wild Rover, Whiskey in The Jar en uiteraard Seven Drunken Nights zorgen voor een onvergetelijke avond in een grote, dampende Ierse pub. Maak uw avond uit compleet door voorafgaand aan de voorstelling de Ierse whiskey proeverij van Richard Zeewijck bij te wonen.

Foto: Jeffrey Bakker.

Zaterdag 7 december | LEBBIS – DE ERVARING
Lebbis was vorig seizoen met zijn voorstelling De Bovengrens weer helemaal terug met de energie, opwinding, humor en zelfspot die wij van hem gewend zijn. Met De Ervaring maakt Lebbis een zeer gewild vervolg op deze successhow. Het is niet erg als u deel een gemist heeft; Lebbis praat u wel bij. De Telegraaf ★★★★: “Lebbis is het waard om beluisterd te worden.”

Foto: Robert Muda van Hamel.

Vrijdag 13 december (20:15), zaterdag 14 december (20:15), & zondag 15 december (15:00 & 20:15) | KOEL – DE GROTE KERSTHOW 2019 (SPECIALE JUBILEUM EDITIE) | Laatste kaarten!
Stichting Cultuur Verbindt IJmond en KOEL Creative Productions maken dit jaar voor de vijfde keer de bekende muzikale en theatrale kerstvoorstelling. Vanwege het jubileum wordt er extra groot uitgepakt: Een 19-koppige professionele bigband zal lokale bekende solisten begeleiden in een geweldig glitter en glamour decor. Een aantal acts die de voorgaande jaren hoogtepunten vormden van de voorstellingen zijn dit jaar terug te zien. Als solist zijn onder andere René van der Wel, Celine Dib (beide bekend van The Voice), Rick Zwart, Wouter Wensink en Eline Schmidt te zien. Ook het oudejaarsconference-element ontbreekt niet: Er wordt weer met een dikke knipoog teruggeblikt op de (Velsense) gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Mis het niet!

Dinsdag 17 december | NICK & SIMON ARE COMING TO TOWN
Het populaire zangduo uit Volendam staat in 2020 welverdiend in een uitverkochte Ziggo Dome. Maar wat is er nu fijner dan het vocale duo in de intimiteit van de Stadsschouwburg te ervaren? Nick & Simon brengen in de week voor kerst samen met hun band sfeer en warmte naar het theater. In hun muzikale voorstelling Nick & Simon Are Coming To Town zal het duo zowel hun eigen sfeervolle kerstrepertoire als bekende kerstklassiekers ten gehore brengen.
Win een meet & greet met Nick & Simon! Koop nu kaarten voor de voorstelling en maak kans op een meet & greet voor twee personen met de Volendamse zangers. De meet & greet zal voorafgaand aan de voorstelling plaatsvinden. De winnaars worden op maandag 16 december bekend gemaakt.

Foto: Rogier Jaarsma.

Vrijdag 20 december | DANCEWORKS VELSEN – KERSTSHOW – SCROOGE: A MODERN CHRISTMAS CAROL | 19:30 uur | Laatste kaarten!
A Modern Christmas Carol is alweer de vijfde kerstvoorstelling van DanceWorks Velsen. In deze gemoderniseerde versie van het alom bekende kerstverhaal staat de wereld van de gierige mediamagnaat Scrooge (werkend aan de Amsterdamse Zuidas) flink op zijn kop als hij op kerstavond door drie geesten gedwongen wordt de confrontatie aan te gaan met zijn verleden, heden en toekomst. De drie geesten krijgen hierbij hulp van maar liefst 200 dansers! Dé dansvoorstelling van december.


Zaterdag 21 december | MATHILDE SANTING – HAPPY HOLIDAYS
Zangdiva Mathilde Santing vierde vorig jaar haar comeback in een geweldige jubileumshow, waarin ze mooier dan ooit zong. Het smaakte dan ook naar meer. Op verzoek herhaalt Mathilde in de Stadsschouwburg Velsen de kerstshow waarmee zij vorig jaar het Amsterdamse Concertgebouw in kerstsfeer bracht. Naast de hartverwarmende Christmas-classics van Bing Crosby, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald zingt Mathilde ook haar eigen lievelingsnummers, zoals Joni Mitchell’s River en Elvis’ Blue Christmas.

Foto: Mark Uyl.

Zondag 22 december | DE NOTENKRAKER – CHARKOV CITY OPERA & BALLET | 15:00 uur
Het Oost-Europese topgezelschap Charkov City Opera & Ballet komt naar Velsen met de klassieker De Notenkraker! Op Tsjaikovski’s onvergetelijke muziek, uitgevoerd door een live orkest, krijgt u een virtuoos gedanst én rijk uitgedost theaterfeest onder de kerstboom van de kleine Clara voorgeschoteld. Haar notenkraker wordt immers omgetoverd tot een droomprins. Charkov City Opera & Ballet staat wereldwijd hoog aangeschreven om de uitblinkende techniek. Een aanrader voor balletliefhebbers!


Zondag 29 december | SESAMSTRAAT LIVE! 2+ (bijgeboekt) | 15:00 uur
Sesamstraat bestaat vijftig jaar en komt met hun grootste show ooit naar het theater! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen. Laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan voor deze gloednieuwe, fantasierijke familiemusical! Zing en dans gezellig mee met alle Sesamstraatbewoners en geniet van de grappige voorstelling. Na afloop mag je in de foyer uitgebreid knuffelen met de Sesamstraatvriendjes én met ze op de foto!

Foto: Nick van Ormondt.