IJMUIDEN - met ingang van het nieuwe seizoen 2019-2020 zal Ronald Vader Peter Barzilay opvolgen als nieuwe hoofdtrainer bij SVIJ. De 36 jarige ex-prof van AZ is nu 2 seizoenen werkzaam als assistent trainer bij SVIJ en zal volgend seizoen de sprong in het diepe maken.

SVIJ is blij is met de doorstroming van Ronald Vader. Ronald is ook een echte jongen van de club, die over de juiste ambitie en diploma’s beschikt en daarmee een uitstekende kandidaat is voor deze behoorlijke functie. Het trainerschap van deze tijd vereist meer dan alleen voetbalkennis, het gaat ook om psychologie, management en daarin is Ronald de laatste 2 seizoenen aardig in onderwezen. Met Pieter de Braal als assistent zal hij verantwoordelijk zijn voor de prestaties van de selectie.

Van Peter Barzilay wordt absoluut geen afscheid genomen, na 17 seizoenen hoofdtrainer bij SVIJ te zijn geweest en in mei voor de 600ste keer als trainer op de bank te zitten als eindverantwoordelijke, wacht hem als technisch manager een andere grote uitdaging. We zijn erg verheugd met de samenstelling van dit team, aldus het SVIJ-bestuur.

Barzilay zelf geeft aan dat zijn nieuwe functie als verantwoordelijke voor de samenstelling van de selectie en de technische staf een van de vele uitdagingen is voor de toekomst van SVIJ. SVIJ is een snel groeiende vereniging met ambitie, al wordt deze niet zomaar onbeperkt in de publiciteit gegooid. Bij veel verenigingen zie je dat de organisatie de groei niet bij kan houden met als gevolg onvrede bij de leden. Naast een goed bestuur en jeugdbestuur, zijn er op alle selectieteams gediplomeerde trainers bezig om de opleiding bij SVIJ nog beter te maken. Dit zie je terug in de resultaten van de teams zowel jongens als meiden. Niet alleen resultaat is belangrijk plezier blijft de grootste drijfveer bij de vele jongens en meidenteams. Mede door de vele vrijwilligers die met veel inzet hun werkzaamheden doen is SVIJ een unieke en fantastische club om voor te spelen en om voor te werken.

Van Amersfoort geeft nog aan dat de club die aanstaande juni 90 jaar bestaat met al deze mensen voor een mooie toekomst staat en zeker een rol zal blijven spelen in het IJmondiale voetbal. Niet alleen in het voetbal maar ook door het organiseren van maatschappelijke activiteiten.

SVIJ is een club voor iedereen heren, dames, jongens en meisjes in een zeer open cultuur. De vele activiteiten naast het voetbal dragen bij aan het motto SVIJ betekent gezelligheid. Dat zult u tijdens de viering van het 90 jarig bestaan ook merken.

Als je echt wilt presteren met daarnaast gezelligheid kom dan naar SVIJ!!!