IJMUIDEN - Door middel van een 0-1-overwinning op Stormvogels is VVA/Spartaan er in geslaagd zich definitief veilig te stellen in de derde klasse B. Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd kregen de Amsterdammers iets te veel van het goede, maar wie ligt daar in Amsterdam-West wakker van. Niemand! De drie punten werden al strijdend binnengehaald tegen Stormvogels dat een redelijk goede eerste helft speelde, maar de tweede helft finaal de weg kwijt was. Niets lukte meer; er was totaal geen opbouw en alles hing als los zand aan elkaar.

Na een langdurige blessure startte Gregory van Nieuwkoop In het centrum van de verdediging, terwijl Berry Willemse op het middenveld werd geposteerd; Joey Wolthuis ontbrak vanwege een hamstringblessure; zijn vervanger werd José Leone. Vanaf de bank mochten Brian Ezeoke en Kay Keus het spel volgen.Zeer voortvarend kwam de equipe van Sjaak Lettinga uit de startblokken: binnen een halve minuut ging een omhaal van Leone een paar centimeters naast de verkeerde kant van de staander en een halve minuut later had Glenn Bruinsma niet het juiste vizier een voorzet van Joshua Jansen te verzilveren. Drie minuten later assisteerde Thomas Scholten zijn doelman Floris Serné door de bal van de lijn te halen na een gevaarlijke hoekschop.Na bijna een kwartier leek Stormvogels de score te openen, want na een hoekschop van Rowan van Eijk ketste een kopbal van Joshua Jansen keihard op de lat. Het laatste kwartier had Stormvogels eindelijk een meerderheid en dat resulteerde in drie doelrijpe kansen. De eerste was voor Scholten, die na een assist van Bruinsma zijn diagonale schot vanaf 8 meter hoog over het Amsterdamse doel zag vliegen; kans nummer twee was voor Bruinsma, die een voorzet van Etkin Zivkara op vijf meter van het vijandelijke doel staande naast de verkeerd kant van de paal deponeerde en kans nummer drie werd op magistrale wijze verhinderd door de uitstekende doelman Sander van der Boogaard die een kopbal van Van Eijk uit de kruising ranselde. Stormvogels had op slag van rust nog een kans kunnen krijgen: Zivkara werd in de diepte gestuurd en net op het moment, dat hij zijn tegenstander zijn hielen liet zien, floot scheidsrechter Smith voor de dubbelblanke rust.Die drie kansen op rij gaven de IJmuidense supporters moed voor de tweede helft, maar zij kwamen bedrogen uit.

Alles wat Stormvogels de tweede helft probeerde, mislukte en met lede ogen moesten de IJmuidense spelers toezien dat het team van trainer Mohammed Kharchouch het initiatief van Stormvogels het eerste kwartier had overgenomen.Na ruim een kwartier probeerde Willemse het met een venijnig afstandsschot, maar opnieuw was het doelman Van den Boogaard die redding kon brengen door de bal uit de benedenhoek te stompen. Trainer Lettinga nam zijn maatregelen door Bas van den Oever en Bruinsma in de 65ste minuut naar de kant te halen en hen te laten vervangen door Exeoke en Keus. Twee minuten later nam Blok op een afstand van pl.m. 20 meter een mooi genomen vrije schop, maar opnieuw vloog Van den Boogaard naar de kruising om erger voor zijn team te voorkomen. Stormvogels kreeg iets meer grip op de wedstrijd en nadat doelman Serné de bal van de schoen van de gevaarlijke Jaap Lorier had geplukt, bleven de IJmuidense spelers toch nog hopen op een succesvol resultaat.Twaalf minuten voor tijd werd Willemse gewisseld voor Taoufik Dardouh die zeven minuten later getuige was van het enige doelpunt van de wedstrijd: invaller Dim Hoffman, keurig aangespeeld door Joep van Duinen bij een counter, passeerde doelman Serné onhoudbaar met een diagonaal schot, 0-1.Zeven minuten later dropen de Stormvogels-spelers richting kleedkamer alwaar zij het voor hen niet zo positieve bericht kregen dat concurrent Pancratius met 4-5 had gewonnen en daardoor Stormvogels op de ranglijst voorbij was gegaan en nu de felbegeerde tweede plaats bezetten. Zaterdag a.s. gaat Stormvogels naar Rijsenhout om aldaar aan te treden tegen SCW, dat nog niet veilig is; Pancratius ontvangt thuis United/DAVO, dat wel veilig is.