IJMUIDEN - De derby in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal tussen VV IJmuiden en Stormvogels is een prooi geworden voor de gasten van trainer/coach Patrick Krop. Voormalig IJmuiden-speler Milan van Essen maakte de winnende goal voor Stormvogels (1-2).

Daags na de storm Eunice waren de weersomstandigheden nog steeds verre van ideeal. Een straffe wind maakte goed voetbal vrijwel onmogelijk. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg van trainer Robin Ernest op voorsprong. Een voorzet van Daan Heijnemeijer werd binnen gekopt door Jeffrey Prinse. Nadien werd het initiatief steeds meer overgenomen door Stromvogels dat vijf minuten voor rust op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap van Bastiaan Scholten verdween via de rug van Kay Keus in het doel.

Op het inmiddels zwaer bespeelbare veld toonde Stormvogels zich ook na de rust feller en halverwege was daar dan ook de voorsprong toen Milan van Essen doelman Hoogendijk voor een tweede keer passeerde. Van Essen toonde respect door tegen zijn oude ploeg niet te juichen, maar werd wel ruim bejubeld door zijn ploeggenoten. IJmuiden bleek niet meer bij machte iets terug te doen en in de slotfase zorgde de frustratie zelfs voor rode kaarten voor Heijnemeijer en Othman. Stormvogels zag het aan en weet dat het door de zege naar de derde plaats klimt.