IJMUIDEN - Op sportpark Zeewijk was Overbos uit Hoofddorp de tegenstander van Stormvogels en 82 minuten lang waren de spelers van trainer Maurice Kuiper veel te lief voor hun tegenstander. Niet omdat zij hadden beloofd na afloop de ruggen van hun tegenstanders te gaan wassen, maar omdat zij het gewoon verdomde de vele gecreëerde kansen om te zetten in een doelpunt.

Tevens had Stormvogels mazzel, dat Overbos-topscorer (19 doelpunten) Jasper de Bie vanwege een hielblessure niet inzetbaar was; dit scheelde een heel grote slok op een borrel.In de basis bij Stormvogels had trainer Sjaak Lettinga twee wijzigingen aangebracht: Danny Blok, terug van een schorsing, en Kay Keus namen de plaats in van Glenn Bruinsma en José Leone.

De eerste kans van de wedstrijd was reeds in de tweede minuut voor Overbos: de bonkige spits Maarten Wels, die jaren geleden nog voor Stormvogels uitkwam, lanceerde Tijn Albers, maar zijn harde schot werd over geschoten. Overbos bleef de gevaarlijkste ploeg en in de zesde minuut ontving Timo Blom de bal via vele schijven, maar ook hij had een slecht vizier door het leder naast te schieten. De wedstrijd werd rommelig en scheidsrechter Mahmood Bakridi moest twee maal geel trekken voor Blok en Berry Willemse.Halverwege de eerste helft vuurde Brian Ezeoke vanaf 24 meter een kanonskogel af die rakelings naast vloog. Een kwartier voor tijd werd Fahim Zade in de trechter aangespeeld en nadat hij zich mooi had vrij gespeeld, wilde hij doelman Floris Serné, die in bloedvorm verkeerde, met een lob verrassen, maar met zijn vingertoppen bracht Serné redding. Een minuut later is het aan de andere kant wel raak: Keus bereikte Etkin Zivkara, die vervolgens heel beheerst doelman Donny Kool voor het eerst het nakijken gaf, 1-0.Drie minuten later was het opnieuw raak voor Stormvogels: vanaf de achterlijn nam Blok een vrije schop, die voor de voeten van Zivkara belandde, maar zijn schot geblokt zag om vervolgens Joey Wolthuis wel te zien scoren, want vanaf 12 meter joeg hij in de rebound de bal in de touwen, 2-0. Voor de vierde wedstrijd op rij scoorde Joey een doelpunt.Twee minuten later werd Albers opnieuw in een 100-procentkans gebracht, maar ook nu schoot hij over waardoor Stormvogels met een 2-0-voorsprong aan de overheerlijke thee, gemaakt door materiaalman Cees de Niet, kon.Willemse bleef in de rust achter in de kleedkamer en zijn vervanger werd Bruinsma.

Overbos ging vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer, creëerde zich in het begin opnieuw een aantal kansen, die opnieuw gemist werden. De eerste helft gaf rommelig voetbal te zien: de tweede werd dit steeds erger en dat resulteerde in een foutenfestival over en weer.Halverwege de tweede helft kwam José Leone in het veld voor Wolthuis en ruim een kwartier voor tijd konden voor Overbos weer een aantal kansen genoteerd worden: zo verscheen Max Doesburg alleen voor doelman Serné, maar vanaf 5 meter schoot hij te zacht in de handen van de IJmuidense sluitpost en topscorer De Bie, even daarvoor in het veld gekomen, zag doelman Serné een door hem genomen vrije schop gestrekt uit de hoek halen.Door de aanvallende impulsen van de Hoofddorpers kreeg Stormvogels voorin meer de ruimte en dat resulteerde in de 82ste minuut in het derde doelpunt. Op links werd Thomas Scholten in de diepte gestuurd, behield het overzicht en bereikte op rechts Leone, die, na eerst een paar schijnbewegingen gedaan te hebben, voor de derde keer doelman Kool het nakijken gaf, 3-0.Drie minuten later kwam Overbos eindelijk tot scoren, want bij een afgeslagen aanval kwam de bal in de buurt van Doesburg, die met een omhaal voor de eerste keer deze wedstrijd doelman Serné passeerde, 3-1.Hierna waren er nog twee kansen voor Stormvogels te noteren: Keus zag zijn schot op de lat belanden en een pass van Leone richting Scholten was net iets te scherp waardoor Thomas niets anders kon doen dan de bal over de achterlijn te glijden en niet in het verlaten doel.

Stormvogels belandde door deze overwinning in de strijd om de derde periode op de tweede plaats achter Kagia, dat door een overwinning op ZSGOWMS kampioen van de derde klasse B werd. Pancratius won van IJmuiden en blijft om de strijd om de tweede plaats in de eindrangschikking op twee punten achterstand staan. Om deze strijd is DEM, dat thuis van Kon.HFC verloor, ver weggezakt en staat met vier wedstrijden te gaan, op acht punten. Kortom, voor Stormvogels komt een periodetitel steeds dichterbij.Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd en dan komt middenmoter FC VVC naar sportpark Zeewijk.

Overige teams
In Haarlem speelde het DERDE met 3-3 gelijk tegen DSK 2.United/DAVO was eveneens in Haarlem de tegenstander van de DAMES, die met 0-4 wonnen. Op koploper Zandvoort staan de dames 5 punten achter, maar zij hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Voor de dames is zaterdag a.s. de wedstrijd van het seizoen, want dan is om 12.00 uur op Zeewijk Zandvoort de tegenstander.Dieter van Laar.