IJMUIDEN - Zeven minuten voor tijd zag het ernaar uit, dat het cruciale duel tussen Stormvogels (koploper in de strijd om het tweede periodekampioenschap) en koploper Olympia Haarlem in een doelpuntloos gelijk spel zou eindigen, maar met een zondagsschot zorgde Ugur Kaye er voor dat zijn team met drie punten in de tas afreisde naar Haarlem.

Een overwinning van de Haarlemmers, die gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd, absoluut niet verdiend genoemd mag worden. Zowel de eerste als de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd waarbij de beide voorwaartsen moesten opboksen tegen solide verdedigingen.Bij afwezigheid van trainer Sjaak Lettinga (werk) zwaaiden de trainers Marco Adema en Bert van Duijvenbode de scepter en ten opzichte van de laatste wedstrijd werden Rick van Westen en Thomas Scholten (licht geblesseerd) naar de bank verwezen; Joshua Jansen en Dennis Klepper waren hun vervangers, terwijl Rowan van Eijk op het middenveld ging acteren.De eerste helft kenden weinig wapenfeiten en binnen een kwartier waren er wat mogelijkheden voor Olympia te noteren: na een scrimmage schoot Chaouki Dalah keihard de bal tegen het lichaam van zijn eigen speler Ugur Kaya aan en twee minuten later bracht doelman Floris Serné redding op een harde vrije schop van Hugo ter Hedde. Aan de andere kant stuurde Kay Keus op links Brian Ezeoke in de diepte en zijn diagonale schot vloog voorlangs. Zes minuten voor rust scoorde José Leone, maar dit doelpunt werd door de goed leidende scheidsrechter Jasper Jongejan uit Alkmaar wegens buitenspel geannuleerd.

Spits Patrick Krop was zowel eerste helft als de tweede helft onzichtbaar, maar dat was niet zo verwonderlijk omdat de vleugelspitsen Leone en Ezeoke en later zijn vervanger niet in staat waren hem constant te voeden; het gemis van de lichtgeblesseerd Thomas Scholten was duidelijk merkbaar.In de rust bleef centrumverdediger Gregory van Nieuwkoop vanwege een opspelende hamstring achter in de kleedkamer; hierdoor kon Joachim Aukes zijn kunsten op het middenveld vertonen en nam Van Eijk zijn vertrouwde centrumpositie in de verdediging in.De tweede helft werden de supporters opnieuw niet getrakteerd op een aantrekkelijk duel en in vergelijking met het eerste gedeelte waren er minder kansen te noteren. Dit was hoofdzakelijk te wijten aan het feit, dat er over en weer veel balverlies werd geleden en daardoor regelmatig de eindpass mislukte.Net op het moment dat zijn moeder op de tribune plaatsnam, werd Ezeoke halverwege de tweede helft vervangen door Huseyin Yilmaz. Met nog een kwartier op de klok zag Stormvogels-linksback Stijn van der Voort zijn diagonale doelpoging gestopt door doelman Dennie van der Giezen, oud-speler van Stormvogels, en die in een felle strijd is verwikkeld met zijn jongere broer Ronald wie van het duo het doel mag verdedigen bij de Haarlemmers.Ook de naar zijn vorm zoekende Danny Blok probeerde het met een hard schot dat over het doel vloog. Even daarna werd hij gewisseld door Scholten, maar in die tien minuten kon ook hij tij niet keren. Dat kon Olympia Haarlem zeven minuten voor de officiële tijd wel. Nadat verdediger Van der Voort een overtreding had gemaakt op Salah en scheidsrechter Jongejan de voordeelregel toepaste, belandde de bal voor de voeten van Kaye die met een zondagsschot doelman Serné het nakijken gaf, 0-1.Alle illusies op een eventueel kampioenschap waren door dit doelpunt voor Stormvogels vervlogen.

De IJmuidenaren zullen zich nu moeten richten op een periodekampioenschap en zaterdag a.s. kan de stap daartoe gezet worden, maar dan zal er in de uitwedstrijd tegen vv IJmuiden gewonnen moeten worden. Beide teams hebben in de strijd om het tweede periodekampioenschap evenveel punten met nog twee duels te gaan. Dus opnieuw staan er voor de Vogels veel belangen op het spel.