HAARLEM - Met een doelpunt verschil (2-3) wist Stormvogels in Haarlem-Zuid het altijd lastige United/DAVO te verslaan en door deze verdiende overwinning boekte de IJmuidenaren de vierde overwinning op rij en samen met de gedoodverfde kampioen Olympia Haarlem gaan zij met 12 punten uit 4 duels aan kop om de strijd om de tweede periode; de Haarlemmers hebben een beter doelsaldo: +18 om +11, maar omdat Olympia Haarlem de eerste periode heeft gewonnen, heeft Stormvogels in feite met deze fiere koploper niets te maken voor deze periode. De concurrenten van Stormvogels met nog vijf wedstrijden te gaan, zijn daardoor DEM en IJmuiden, die respectievelijk twee en drie punten achter staan, gevolgd door FC Castricum op zes punten. En door deze overwinning nadert Stormvogels de subtop.

Na begin januari a.s. een trainingskamp in Zuid-Spanje te hebben georganiseerd, speelt op 25 januari a.s. Stormvogels haar eerste wedstrijd na de winterstop thuis tegen De Flamingo’s ‘64 uit Alkmaar. Met volle moed wordt na het tweede gedeelte van de competitie uitgekeken en hoogstwaarschijnlijk kan trainer Sjaak Lettinga dan weer beschikken over een groot aantal spelers, die (langdurig) geblesseerd zijn geweest. Assistent-trainer Bert van Duijvenbode had slechts een paar wijzigingen in zijn team ten opzichte van de laatste wedstrijd.

Het slechte weer (regen en wind) zorgde er voor, dat de twee ploegen een slechte wedstrijd aan het publiek voorschotelde op een zeer nat veld; Stormvogels, als de meest technische ploeg van de twee, was door deze slechte weersomstandigheden in het nadeel. Wel toonden de IJmuidenaren heel veel karakter en inzet en hadden niet alleen het slechte weer en veld als storende factor tegen, ook de onsportieve grensrechter maakte er een behoorlijk potje van door te hooi en te gras zijn vlag op te steken: twee zuivere doelpunten van Joey Wolthuis en Berry Willemse keurde scheidsrechter Leroy de Groot af omdat hij te ver van de situatie af stond.

Tegen de verhouding in nam het team van trainer Sjoerd Hamann de leiding toen de bal op de natte grasmat bijna tot stilstand kwam waardoor Martin de Jong onverwacht een niet te missen kans kreeg aangeboden, 1-0.

Even na een half uur zette Stormvogels via een verre pass van Stijn van der Voort een heel mooie aanval op; Patrick Krop verlengde de bal met een sliding die richting Brian Ezeoke ging en het eindpunt werd Rick van Westen, spelend als linkerspits, die heel beheerst doelman Vincent Hofman voor het eerst het nakijken gaf, 1-1.

Acht minuten voor rust moest Krop na een charge van een United/DAVO-speler het strijdtoneel met een gescheurde lip verlaten en zich vervolgens in het ziekenhuis laten behandelen (hechtingen); Huseyin Yilmaz werd zijn vervanger. Nog voor de thee leek Stormvogels op voorsprong te komen, maar het zuivere doelpunt van Wolthuis werd door de Haarlemse grensrechter afgevlagd.

Ditzelfde overkwam Willemse in het begin van de tweede helft. Nadat Stormvogels het eerste kwartier van de tweede helft vele kansen om zeep had geholpen, kwam United/DAVO opnieuw tegen de verhouding in aan de leiding doordat de bal weer op het natte gras smoorde en de 40-jarige Serkan Vurgun van dit buitenkansje kon profiteren, 2-1.

Stormvogels ging niet bij de pakken neerzitten; integendeel, met karakter en inzet ging het team van Bert van Duijvenbode op zoek naar de gelijkmaker en nadat José Leone halverwege de tweede helft in het veld was gekomen voor Willemse volgde even later de wissel tussen Van Westen en Joachim Aukes en in de 80ste minuut was het laatstgenoemde die een voorzet van Yilmaz met zijn hoofd verlengde, 2-2. Een gouden wissel!

Drie minuten voor tijd volgde de zoveelste aanval van Stormvogels en via vele schijven belandde de bal voor de voeten van Joey Wolthuis die Stormvogels de verdiende overwinning bracht, 2-3. Nu trapte scheidsrechter De Groot niet in het zoveelste verkeerde vlagsignaal waardoor de IJmuidenaren drie kostbare punten op hun conto konden bijschrijven.

HET TWEEDE
Evenals het eerste speelde het TWEEDE in Haarlem-Zuid en de tegenstander was niet minder dan Olympia Haarlem 2, een outsider van jewelste in haar klasse. Een overwinning zou daarom op de juiste plaats geweest zijn en na een bar slechte wedstrijd, waarbij de wind er voor zorgde dat er niet goed gevoetbald kon worden, trok het team van de trainers Adema en Van Laar aan het langste eind door, na een 0-0-ruststand, met 0-4 te zegevieren. En na afloop werd er veel gevierd, want het eerste periodekampioenschap werd binnengehaald!

In de tweede helft opende José Leone de score, gevolgd door een doelpunt van Fernando Alphenaar. Kay Keus, na de winterstop samen met Thomas Scholten, weer rijp voor het eerste team, zorgde voor de 0-3 en het laatste woord was aan Ozan Kutlu, 0-4.

Stormvogels 2 heeft, nu de eerste competitiehelft er op zit, een riante voorsprong op AFC 5 en IJmuiden 2 van respectievelijk 6 en 10 punten en nadat de gehele selectie begin januari een trainingsstage in Zuid-Spanje heeft ondergaan, wordt op 25 januari a.s. de competitie hervat met een uitwedstrijd in Hoofddorp tegen Overbos 2.

De VROUWEN
In Amsterdam-West verlieten onze VROUWEN tegen Devo’58 drijfnat het veld, want met maar liefst 4-0 gingen zij kopje onder! Wanneer de eerste wedstrijd in januari plaats zal vinden, is nog niet bekend. Wel zeker is, dat de lieftallige dames begin januari op trainingskamp gaan naar Valencia in Spanje.