BEVERWIJK - In de uitwedstrijd tegen DEM heeft Stormvogels twee punten te weinig gekregen. Na een 0-2-voorsprong, verkregen in het begin van de tweede helft, leek Stormvogels qua veldspel af te stevenen op een ruime overwinning, maar door twee doelpunten uit vrije schoppen ofte wel dode spelmomenten wisten de Beverwijkers op gelijke hoogte te komen met als resultaat een 2-2 gelijk spel.

Stormvogels startte met dezelfde basisspelers als een week eerder, maar moest met lede ogen toezien dat Thomas Scholten (ijsbeentjeblessure ofte wel spierkneuzing in het bovenbeen) en Glenn Bruinsma (hoogstwaarschijnlijk een meniscus) in de eerste helft geblesseerd het veld moesten verlaten door te harde charges van DEM-spelers. De reden: DEM speelde regelmatig in de eerste helft veel te hard en omdat scheidsrechter Erwin Dam daartegen niet wilde optreden, kon DEM, dat drie routiniers (Pitstra, De Veth en Stals) niet kon opstellen, rustig doorgaan met haar veel te harde spel. Arno Hoogeland zag wel een gele kaart voor zijn neus verschijnen, maar dat was voor praten; echter, daarna maakte hij opnieuw een harde overtreding, maar scheidsrechter Dam redde hem door de verdiende rode kaart op zak te houden.

Het te hard spelend DEM en scheidsrechter DAM waren niet alleen obstakels die tegenwerkten in het veld voor Stormvogels, ook de wind, die dwarrelend dwars over het veld stond met een kracht van 5 Beaufort, was niet in het voordeel van de technisch betere IJmuidenaren. Vooral de tweede helft had het team van trainer Sjaak Lettinga moeite in hun goede en normale spel te komen.

Stormvogels ging heel sterk uit de startblokken, want in de tweede minuut was het reeds raak. Een verre dieptepass van Brian Ezeoke belandde voor de schietgrage voeten van Krop, die ondanks op de huid gezeten werd door Joey Schoo, doelman Erwin Hoogeland met een gericht schot het nakijken gaf, 0-1.

Na deze vroege openingstreffer bleef Stormvogels de toonaangevende ploeg en drie minuten hierna kon doelman Hoogeland met veel pijn en moeite met zijn voet redding brengen op een inzet van opnieuw Krop. In de achtste minuut moest de IJmuidense doelman Floris Serné gestrekt naar de hoek om een harde schuiver van Hidde Fenenga ten koste van een hoekschop onschadelijk te maken. Aan de andere kant moest doelman Hoogeland alles uit de kast halen een afstandsschot van pl.m. 30 meter afgevuurd door Danny Blok uit de kruising te stompen.

Na een kwartier de eerste harde aanslag op de benen van Thomas Scholten. De referee keek er na en kon de gele kaart niet vinden! Ondertussen probeerde Joey Wolthuis het met een afstandsschot dat geen doel trof. Halverwege de eerste helft opnieuw een aanval op de benen van Scholten die door deze te harde charge het veld moest verlaten. En wat deed de heer Dam? U raadt het al. Niets! Rowan van Eijk werd zijn vervanger en werd geposteerd in het centrum van de verdediging. Hierdoor schoof Bruinsma op naar het middenveld.

Dertien minuten voor rust moest doelman Serné handelend optreden door een keihard afstandsschot van Arno Hoogeland met beide vuisten weg te boksen. Vier minuten voor rust keek scheidsrechter Dam opnieuw alleen toe na een harde charge op de benen; nu was Bruinsma het slachtoffer en moest eveneens het strijdtoneel verlaten. En weer geen kaart! Tweedejaars senior Michael Shao werd zijn vervanger. Ruststand 0-1.

Evenals de eerste helft begon het tweede part veelbelovend. In de 48ste minuut speelde Ezeoke zich op rechts mooi vrij en vanaf 25 meter liet hij doelman Hoogeland opnieuw een geweldige redding verrichten ten koste van een hoekschop. Ezeoke nam deze corner zelf en plaatste de bal precies op het hoofd van Krop: 0-2.

Na deze tweede treffer zakte het spelpeil van Stormvogels weg tot een bedenkelijk niveau. Speelde hierbij de lastige harde wind parten? In de 69ste minuut mocht het team van trainer Dennis Knaap een vrije schop nemen en vanaf 25 meter joeg Nik Jongbloed de bal langs de muur en langs doelman Serné, die voor hem voor de linkerhoek koos en net te laat kwam de bal uit de rechterhoek te ranselen, 1-2.

Zes minuten later kwam Wago Matitaishvilli opdraven voor Wolthuis. Stormvogels ging het laatste kwartier op zoek naar het derde doelpunt, maar opnieuw was het DEM-doelman Hoogeland die een keiharde vrije schop van Krop uit de kruising ranselde.

Een paar minuten in blessuretijd nam Jongbloed opnieuw voor DEM een vrije schop en in een kluwen van spelers belandde de bal precies op het hoofd van invaller Michael Limmen die de bal achter Serné kon werken, 2-2. Stormvogels had na de gelijkmaker te weinig tijd orde op zaken te stellen, want een vrije schop van Krop werd opnieuw een prooi voor doelman Hoogeland. In plaats van drie nam Stormvogels slechts een punt mee naar IJmuiden.

Zaterdag a.s. een echte stadsderby op Zeewijk, want dan is vv IJmuiden de tegenstander.