IJMUIDEN - Stormvogels heeft nog altijd een goede kans op promotie naar de tweede klasse. De ploeg van trainer Patrick Krop wist dinsdagavond Olympia Haarlem te kloppen en mag zich opmaken voor een finale tegen EVC uit Edam.


Het was een duel tussen de nummers twee en drie van de 3e Klasse A van dit seizoen. Stormvogels pakte daarin de tweede periode en een tweede plaats door van de laatste elf wedstrijden er liefst tien te winnen. Ook in de nacompetitie had de Krop-equipe de zaakjes uitstekend voor elkaar. Men gunde Olympia Haarlem veelvuldig de bal, maar de ploeg van Barry Tjeertes wist aanvallend nauwelijks iets klaar te spelen daar de hechte Stormvogels-defensie als een huis stond.

Onder een heerlijke avondzon en voor veel publiek sloeg Stormvogels vervolgens in de laatste twintig minuten toe. Brian Ezeoke die eerder nog de lat had geraakt bracht zijn ploeg ietwat gelukkig op voorsprong toen zijn kopbal van richting werd veranderd door Alje Wiltenburg. Tien minuten later gooide Melle Springer, na een fraaie actie het duel defintief in het slot: 2-0.

Stormvogels treft in de finale dus de nummer twee van 3B, EVC.