IJMUIDEN - De derby in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal tussen Stormvogels en VSV heeft een overwinning voor de thuisploeg opgeleverd. In een spannende strijd won de ploeg van Patrick Krop met 2-1.

Het duel werd na de rust nog onnodig spannend omdat stormvogels in de eerste helft een handvol mogelijkheden had laten liggen om op voorsprong te komen. Milan van essen was nog het dichtst bij een treffer, maar mikte kort voor rust op de paal.

In de tweede helft ontbrandde de drukbezochte derby nog meer door een tactische omzetting van VSV-coach Paul Meinders. De doorgeschoven Joriaan Faasen kon na tien minuten de score openen voor de gasten. Stormvogels herstelde zich echter snel en binnen tien minuten stond het weer gelijk toen Jan Koridon het eindpunt was van een vlotte aanval. Een paar minuten later liet Milan van essen op aangeven van Niels Stoker de 2-1 aantekenen. Bijna had Van Essen nog een tweede treffer gemaakt, maar zijn strafschop was te slap ingeschoten en werd gekeerd door keeper Veldt.