HAARLEM - In Haarlem heeft Stormvogels weinig moeite gehad met de zaterdagamateurs van Kon.HFC en na een 0-1-ruststand werd de eindstand 2-4; evenals vorige week had de uitslag veel hoger kunnen zijn, want opnieuw miste het team van trainer Sjaak Lettinga, die zijn contract weer voor een jaar verlengd heeft, heel veel kansen.

Op de laatste 10 minuten na had Stormvogels een groot overwicht, maar moest in de slotfase toezien, dat de Koninklijken de stand tot 2-4 konden verkleinen omdat de solide verdediging te nonchalant ging spelen en Kon. HFC op de een of andere manier vleugels had gekregen. Hun trainer Feike Prins stond voor een raadsel: ,,80 minuten lang liepen mijn spelers achter de feiten aan, maar de laatste tien minuten zagen zij ineens het licht!” Door deze zesde overwinning op rij blijft Stormvogels de lijstaanvoerder in de strijd om de tweede periodetitel. Grootste concurrent is vv IJmuiden op 3 punten. Trainer Lettinga had Danny Blok na een korte blessure weer opgenomen in de basis. Hierdoor verhuisde Rick van Westen van het middenveld naar de verdediging waardoor Dennis Klepper naar de bank werd verwezen, naast Joshua Jansen die te weinig getraind had. Reeds in de derde minuut kreeg José Leone een mooie uitgespeelde kans, maar de Kon. HFC-doelman Mike Brandenburg kon redding brengen. Na ruim een kwartier omspeelde Patrick Krop de Haarlemse doelman en zag vervolgens dat Leone er beter voor stond dan hij, maar te gehaast schoot hij de bal tegen Maarten Crul aan i.p.v. in het lege doel. Stormvogels bleef Kon. HFC in de tang hebben, maar voorin leed het te veel onnodig balverlies; er was te weinig beleving bij de drie voorwaartsen. De naar zijn vorm zoekende Thomas Scholten probeerde het met afstandsschoten, maar die vlogen alle over het Haarlemse doel.Nadat Leone een teenlengte tekort kwam een voorzet van Scholten te verzilveren, werd hij in de 32ste minuut op rechts door Blok in de diepte gestuurd waarna Scholten zijn assist keurig afrondde, 0-1.Aan de andere kant kreeg Tijn Kaagman zes minuten voor rust een 100-procentkans, maar zijn harde schot vloog over het IJmuidense doel. Ruststand 0-1.

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak: Stormvogels bleef de betere ploeg, maar wist het eerste kwartier niets met de geboden kansen te doen. Ook de 16-jarige HFC-invaller Finn van Gelder zag zijn inzet met de voet gestopt worden door Floris Serné. Na bijna een kwartier in de tweede helft verdubbelde Stormvogels haar voorsprong: een verre voorzet van Leone kwam voor de voeten van Ezeoke, die, ver vanaf de tweede paal staande, Krop op zijn wenken bediende, 0-2. In de 65ste minuut kwam Huseyin Yilmaz in het veld voor Scholten en twee minuten later ontving Krop een assist van hem die een prooi voor de doelman werd omdat de bal te zacht ingeschoten werd. Daarna weer twee wissels: Berry Willems en Dennis Klepper namen de plaatsen in van Blok en Stijn van der Voort.Een kwartier voor tijd vroeg scheidsrechter Jan Chris Heupers bij zichzelf een time-out aan om zijn schoeisel te verwisselen; dit grapje duurde pakweg. 10 minuten. Bij zijn terugkomst was er nog ruim een kwartier te spelen en in dat korte tijdsbestek vielen vier doelpunten, mooi over beide teams verdeeld. De eerste kans kreeg Haarlemmer Douwe Rutgers, die, nadat hij in de diepte was gestuurd, doelman Serné omspeelde, maar zijn inzet in het zijnet zag belanden. In de 78ste minuut rondde invaller Yilmaz een voorzet van Ezeoke bekwaam af, 0-3. Twee minuten later ontving Krop een voorzet van Willems en in de draai passeerde hij doelman Brandenburg opnieuw, 0-4. Doelpunt nummer 17 van Krop dit seizoen. Eveneens in de thuiswedstrijd van vorige week kreeg tegen Flamingo’s ‘64 werd Stormvogels geconfronteerd met een tegenstander die in de slotfase vleugels kreeg: de jonge Van Gelder bracht de stand op 1-4, gevolgd twee minuten later door een treffer van Rutgers, 2-4. Net voordat scheidsrechter Heupers een eind aan het duel wilde maken, schoot HFC-invaller Maarten van Rijckenvorsel de bal op de lat.Opnieuw een verdiende overwinning voor de Vogels dit jaar en hopelijk kunnen wij dit zaterdag a.s. ook zeggen, want dan komt koploper Olympia Haarlem naar Zeewijk. Maar dan zullen de kansen meer benut moeten worden.

HET TWEEDE
Het tweede, het team van de trainers Marco Adema en Brian van Laar, heeft zich gerevancheerd op de onverwachte nederlaag van een week eerder, want na een 0-5-ruststand werd een zege van maar liefst 1-9 in Amstelveen op Roda’23 2 geboekt. Duidelijk hebben de spelers hun trainers laten zien, dat de nederlaag een week eerder een heel grote vergissing was en dat zij nu wel over een scherp vizier beschikten.Joey Wolthuis opende de score en Toufik volgde dit goede voorbeeld op; Björn Slobbe (door zijn ploegendienst is hij veel afwezig) zorgde voor de 0-3 en voor de overheerlijke thee brachten Wolthuis en Slobbe de ruststand op 0-5.In de tweede helft opnieuw vijf doelpunten: Semmih bracht nummer zes op het scorebord en eindelijk kon Roda’23 wat terugdoen, 1-6. Ozan Kutlu scoorde nr. 7 en 9 en nummer 8 was voor Wolthuis die daarmee een hattrick scoorde.Door deze eclatante overwinning behoudt Stormvogels 2 zes punten voorsprong op AFC 5.Zaterdag komt vv IJmuiden 2, de laatste weken iets weggezakt uit de top, naar Zeewijk.

DE VROUWEN
De dames verraste vriend en vijand door het team van Castricum, dat ongeslagen bovenaan stond, met 2-1 te verslaan. Dominique opende de score, maar voor de thee kwam Castricum op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorde Chloe van Nieuwkoopde winnende goal, 2-1.Oud-doelman Sebastiaan de Lijzer heeft aangekondigd de vacante plaats als trainer (Serge Jongejan moest i.v.m. werkzaamheden afhaken) tot het eind van het seizoen te willen overnemen. Klasse!