RIJSENHOUT - Twee slechte generales op rij (0-1-verlies thuis tegen VVA/Spartaan en 2-1-verlies uit tegen SCW) moeten Stormvogels een heel goed gevoel voor de nacompetitie geven! Althans, wanneer we uitgaan van een heel bekende gezegde en heel, heel positief blijven denken en hopen! De tegenstander zaterdag a.s. in een uitwedstrijd is fusieclub FC Blauw Wit/Beursbengels uit Amsterdam; deze ploeg eindige op de 13de plaats van de tweede klasse A.

Een week geleden pakte VVA/Spartaan drie punten op Zeewijk en redde daarmee haar vege lijf door niet aan de nacompetitie mee te hoeven doen; ditzelfde huzarenstukje deed SCW in Rijsenhout een week later door Stormvogels in twee seizoenen met een doelpunt verschil voor de vierde keer in successie te verslaan. Ook zij waren na deze overwinning veilig. ZSGOWMS degradeerde naar de vierde klasse, terwijl Overbos en VEW aan de nacompetitie voor degradatie zullen meedoen.

Twee nederlagen op rij dus voor de IJmuidenaren. Hierdoor eindigde het team van trainer Sjaak Lettinga op plaats twee van de periodekampioenen van hun klasse en beginnen daardoor met een uitwedstrijd. Vier punten meer uit de laatste twee wedstrijden en Stormvogels had de hoogstgeplaatste periodekampioen in haar klasse geworden: de eerste wedstrijd had dan thuis geweest en bij winst volgde opnieuw een thuiswedstrijd. Dit feest ging door de twee smadelijke nederlagen op rij dus niet door. Mocht Stormvogels de eerste wedstrijd winnen, dan heeft men op 8 juni a.s. opnieuw een uitwedstrijd tegen de winnaar van Pancratius en HCSC (Den Helder). Op 15 juni a.s. is de finale op een neutraal terrein en wanneer Stormvogels en IJmuiden hun beide wedstrijd winnen, dan krijg je een heel mooie finale.

Opnieuw moest trainer Lettinga aardig wat wijzigingen in zijn team aanbrengen: door afwezigheid van Bas van den Oever stond Kay Keus op een voor hem onwennig linksbackplaats, nam Joshua Jansen zijn vertrouwde centrale positie in de verdediging weer in en verdween Gregory van Nieuwkoop daardoor in de spits; Joey Wolthuis speelde, na een lichte hamstringblessure, nu op de rechterflank en José Leone en Berry Willemse zaten op de bank.

Het eerste kwartier was gelijk opgaand en in die fase moest de IJmuidense doelman Floris Serné tot tweemaal aan handelend optreden om na 16 minuten toch te capituleren: Tijn Schoof werd in stelling gebracht door Steph Langeveld en een voorsprong voor de Rijsenhouters was een feit, 1-0.Binnen drie minuten was de stand weer gelijk, want op rechts speelde Rowan van Eijk de actieve Wolthuis aan en vanaf 17 meter werd doelman Keby van den Dool met een keihard diagonaal schot gepasseerd, 1-1.Stormvogels bleef vanaf de gelijkmaker de betere ploeg en had halverwege de eerste helft grote pech dat doelman Van den Dool een wereldredding verrichtte: een voorzet van Wolthuis werd in een keer op een afstand van 8 meter op de slof genomen door Thomas Scholten, maar door een uitstekende redding van de doelman kon Stormvogels niet op voorsprong komen. Drie minuten later bij een scrimmage voor het doel van SCW was de kardinale vraag of de bal wel of niet over de lijn was geweest.Toch is het SCW, dat op de counter soms gevaarlijk kon worden en twee minuten in blessuretijd voor de rust de leiding kon nemen. Op het middenveld leed Stormvogels onnodig balverlies en daardoor wist Rolf Boesveld met een pass van pl.m. 40 meter Hakim Ahail te bereiken, die mooi de bal doorkopte richting Stefan Pereira om vervolgens doelman Serné het nakijken te geven, 2-1.

De tweede helft probeerde Stormvogels op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar evenals de laatste wedstrijd tegen VVA/Spartaan was het spel van de Vogels in dat part heel middelmatig. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat trainer Lettinga na een kwartier zijn maatregelen ging nemen door drie spelers te wisselen: Berry Willemse, José Leone en Taoufik Dardouh kwamen in het veld voor Brian Ezeoke, Danny Blok en Scholten; Van Nieuwkoop kreeg door deze wissels zijn geliefde defensieve taak omdat hij als aanvaller faalde.En opnieuw verrichtte doelman Van den Dool een wereldredding, want nadat Pereira in de 65ste minuut alleen voor Serné verscheen, die een redding kon brengen, schoot Leone twee minuten later keihard op de paal en in de rebound probeerde Willemse het met een keiharde inzet, maar ook hij zag dat Van den Dool op miraculeuze wijze opnieuw een redding kon verrichtten.De laatste 20 minuten, met een iets aanvallend Stormvogels, konden een paar kansen over en weer genoteerd worden en de mooiste was voor Willemse die zijn kopbal heel per ongeluk via de rug van de Boesveld gered zag worden.SCW blijft duidelijk een Angstgegner voor Stormvogels, want evenals het vorige seizoen werden ook nu weer zes kostbare punten verloren tegen de Rijsenhouters.

Zaterdagmiddag om 14.30 uur is in Amsterdam-West Blauw Wit/Beursbengels de tegenstander voor de nacompetitie. Het adres: Sportpark Sloten, Sloterweg 1045, Amsterdam-West. Vanaf de A9 de ringweg ofte wel de A10 op, dan afrit 107 (Sloten) nemen, onderaan de afrit bij de rotonde naar links en dan naar 320 meter ligt het sportpark.

Het TWEEDE verloor met 2-1 (doelpunt Rick van Westen) uit tegen Argon 2, maar doet wel mee met de nacompetitie; de tegenstander in Edam is EVC 2.