IJMUIDEN - Op Zeewijk had Stormvogels middenmoter United/DAVO uit Haarlem-Zuid als tegenstander, dat met 4-0 een geflatteerde nederlaag leed, omdat de Haarlemmers een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij was, maar te nonchalant met de geboden kansen omsprong en de IJmuidense doelman Florian Serné spectaculaire reddingen zag verrichten.

Het wordt een afgezaagd verhaal, maar opnieuw werd trainer Sjaak Lettinga geconfronteerd met een aantal afwezigen door schorsingen (Thomas Scholten en Berry Willemse) en een geblesseerde speler (Gregory van Nieuwkoop - hamstring). Lettinga was daarom verplicht zijn team op vele plaatsen te wijzigen en vooral bij de laatste vier stonden een drietal verrassingen: rechts- en linksback waren respectievelijk Rowan van Eijk en Kay Keus, terwijl in het centrum Bas van den Oever geposteerd werd.In de voorhoede kon Etkin Zivkara na een maandenlange blessure zijn rentree in de hoofdmacht maken en waarmee hij de laatste wedstrijd eindige, nl. het maken van doelpunten, daar ging hij reeds in de vierde minuut mee door, want op aangeven van Brian Ezeoke knalde hij de bal achter doelman Vincent Hofman, 1-0.Na deze openingstreffer bleef Stormvogels de bovenliggende partij en zag José Leone een afzwaaiende voorzet op de paal belanden. Hierna nam het team van Sjoerd Hamann het initiatief over. Dit was mogelijk, omdat er bij Stormvogels een aantal spelers rondliepen die heel zwak speelden en daardoor was het balverlies hoog. Na 13 minuten verscheen Foaud Mallou alleen voor doelman Florian Serné, die door z’n doel te verkleinen redding kon brengen. De Haarlemmers bleven gevaarlijk, vooral na een hoekschop. Halverwege de eerste helft een scrimmage voor het IJmuidense doel, maar de rots in de branding in de verdediging van Stormvogels Joshua Janden kon net op tijd redding brengen.De laatste tien minuten lukte het Stormvogels onder de druk uit te komen en kreeg Leone twee kansen op een presenteerblaadje aangeboden: eerst probeerde hij doelman Hofman met een stift te passeren en zes minuten voor de rust kopte hij de bal, na een hoekschop van Glenn Bruinsma, in de handen van de eerder genoemde sluitpost. Rust 1-0.

De tweede helft leed Stormvogels op het middenveld veel balverlies en United/D. en via snelle omschakeling werd de veste van Stormvogels onder druk gezet. Na een kwartier werd Zivkara vervangen door Joey Wolthuis, die 12 minuten later de matchwinner werd. Maar daarvoor was het billen knijpen voor de Vogels, want in de 66ste minuut belandde een mooie lob van Malloul op de binnenkant van de staander. Stormvogels was geschrokken en ging meer de aanval opzoeken op zoek naar het tweede doelpunt en met succes: een vrije schop van Danny Blok belandde in de trechter en nadat Pascal Dams volledig over de bal trapte, kreeg invaller Wolthuis een uitgelezen kans die hij voor de 100 procent benutte, 2-0.Een minuut later leek Wolthuis weer succes te hebben, maar hij ging nu finaal onder de bal door na een vrije schop van Bruinsma. En weer een minuut later belandde een verre uittrap van doelman Hofman voor de schietgrage voeten van Omar Kutlu die zijn keiharde schot gepareerd zag door de vuisten van doelman Serné. Meteen daarna volgde een verre dieptepass van Ezeoke richting Wolthuis, die van zijn eigen helft startte en de gehele Haarlemse verdediging er uit liep om vervolgens doelman Hofman heel beheerste te passeren, 3-0.Twee minuten later werd Leone onderuit gehaald en de toegestane strafschop werd gemist omdat doelman Hofman de bal uit de hoek ranselde.Trainer Lettinga wisselde Ezeoke en Taoufik Dardouh voor Jari van Westen en Ozan Kutlu, die twee minuten in blessuretijd de eindstand op 4-0 kon bepalen.

Zaterdag a.s. staat de inhaalwedstrijd om 14.30 in Haarlem-Zuid tegen HYS op het programma. Na de 2-5-thuisnederlaag van vorig jaar mooi de gelegenheid voor onze jongens revanche te nemen.