IJMUIDEN - In de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard bleek duidelijk, dat Stormvogels meer de vliegkunst beheerste dan haar tegenstander, want na ruim 90 minuten stond een eindstand van 3-1 op het scorebord. En van deze overwinning viel niets af te dingen gezien het overwicht met het gemis van vele kansen tot gevolg, vooral voor de rust. Door deze overwinning is Stormvogels weer terug in het linkerrijtje. Trainer Sjaak Lettinga heeft lange tijd niet de mogelijkheid gehad Kay Keus en Glenn Bruinsma wegens blessures op te stellen; nu waren Gregory van Nieuwkoop (ziek), Thomas Scholten (ziek geweest - zat op de bank) en Danny Blok (geblesseerd) de volgende afwezigen. Hun stand-ins waren Joey Wolthuis, Berry Willemse en Huseyin Yilmaz.

Na ruim een minuut leek Stormvogels reeds de leiding te nemen. Op links werd Patrick Krop in de diepte gestuurd, omspeelde doelman Julian Koopman om vervolgens de bal in het lege doel te deponeren. Echter, de te zachte inzet belandde diagonaal op de tweede paal en kwam niet verder dan de achterlijn om door Sam Beunder weggewerkt te worden. Met een harde wind in de 'poepert' bleef Stormvogels de bovenliggende partij en na zeven minuten zag Yilmaz, na een voorzet van Wolthuis, zijn kopbal gepareerd worden door doelman Koopman. Aan de andere kant moest de IJmuidense doelman Floris Serné vier minuten later alles uit de kast halen op een kopbal van Kevin Pawirosemito. Na ruim een kwartier belandde de bal, na een vrije schop van Rick van Westen, op het hoofd van verdediger Stijn van der Voort, maar opnieuw kwam doelman Koopman als winnaar uit de bus.

Met nog ruim een kwartier op de klok werd Joachim Aukes in de diepte gestuurd, maar vanaf 12 meter miste hij een geweldige kans door de bal veel te zacht in te schieten. Stormvogels bleef de veste van de reigers onder druk zetten en had een kwartier lang Vrouwe Fortuna niet aan haar zijde: een lage voorzet van Stijn van der Voort werd al vallend door Krop hard op de paal gekopt. Aan de andere kant verscheen Daniël Vos alleen voor doelman Serné, die redde en vervolgens kreeg Vos een tweede gelegenheid zijn team tegen de veldverhouding in op voorsprong te brengen, maar zijn schot werd op katachtige wijze door Joshua Jansen uit het doel gekopt. Een spektakelstuk van jewelste!

Kon Stormvogels de eerste helft nog profiteren van haar windvoordeel! Neen! Want een paar minuten voor rust verscheen Yilmaz alleen voor doelman Koopman, die met zijn voet redding kon brengen. Gaat Reiger Boys wel profiteren van het windvoordeel? Deze vraag werd in de vierde minuut na de thee bijna bewaarheid geworden, want middenvelder Mick Leijendeckers vuurde een afstandsschot dat buiten bereik van doelman Serné afketste op de paal. Stormvogels was wakker geschud, aanval na aanval volgden en met succes, want nadat Krop een hoge voorzet verkeerd met zijn hoofd had beoordeeld, scoorde hij negen minuten na de rust wel: Rick van Westen verzond een dieptepass die vakkundig door de veelscorende Santpoortse spits werd afgerond, 1-0.

Drie minuten later werd Yilmaz, na goed voorbereidend werk van Aukes en Krop, in stelling gebracht, maar door te treuzelen werd deze 100-procentkans om zeep geholpen. Halverwege de tweede helft kwam Scholten in het veld voor Aukes en daarna manifesteerde Reiger Boys-middenvelder Leijdeckers zich als een gevaarlijk binkie met zijn schoten uit dode spelmomenten: vanaf pl.m. 30 meter kogelde hij in de 65ste minuur een vrije schop richting vijandelijk doel die met beide vuisten door Serné tot corner werd verwerkt; nog geen minuut daarna stond Serné weer op de goede plaats na een doelpoging van Vos. Een paar minuten later verzond Yilmaz een dieptepass die ver voorbij de tweede paal belandde voor de voeten van Willemse die met een droge knal de voorsprong van zijn team verdubbelde, 2-0.

Stormvogels wilde meer en kreeg dat: na goed voorbereidend werk van Scholten gaf Yilmaz een assist richting Wolthuis en met een subtiele lob werd doelman Koopman voor de derde keer het nakijken gegeven. Twee minuten later verkeek doelman Serné zich op een corner van Leijendeckers zodat de bal in één keer in het doel belandde, 3-1.

Het laatste kwartier kwamen Dennis Klepper en Ozan Kutlu in het veld voor Yilmaz en Wolthuis. In dat kwartiertje speelde Stormvogels de wedstrijd vakkundig uit. Zaterdag a.s. staat in Haarlem-Zuid een heel lastig karwei voor het team van de trainers Lettinga en Bert van Duijvenbode te wachten, want dan is de nog steeds ongeslagen koploper Olympia Haarlem de tegenstander. Hopelijk wordt de zegereeks van Stormvogels niet verstoord.

Het TWEEDE kon wel optimaal profiteren van het windvoordeel, want na een 3-1-ruststand won het team van de trainers Marco Adema en Brian van Laar met 10-1. Ozan Kutlu opende de score, José Leone volgde dat goede voorbeeld en Toufik maakte, voordat tegenstander Amstelveen/Heemraad 4 haar enige doelpunt produceerde, de drie voor de thee vol, 3-1.

Diego Moura Neves, opnieuw Toufik, Fernando Alphenaar voerden de stand op tot 6-1. Nog was de koek niet op, want nadat Leone keihard op de paal had geschoten, maakt hij twee minuten later zijn tweede doelpunt en die maakte Neves even later ook, 8-1. Het mooiste doelpunt van dit doelpuntrijke duel maakte Niels Anker want een vrije schop vanaf 35 meter en met de hulp van de wind zag hij de bal in de kruising belanden. Met zijn derde doelpunt maakte Moura Neves de 10 vol. Door deze 10-1-overwinning gaat Stormvogels nu aan de leiding in haar klasse.

De VROUWEN zagen hun thuiswedstrijd in rook opgaan: tegenstander Opperdoes had bij de KNVB een baaldag aangevraagd. Balen voor de meiden, want zij hebben pas twee wedstrijden gespeeld. Voor Lotte Tijl is het persoonlijk heel triest: over een paar weken gaat zij voor haar werk maandenlang naar de wintersport.