TILBURG - Het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie is naar Willem II gegaan. De Tilburgers ,die al zeker waren van promotie, wonnen in eigen huis met 3-2 van Telstar.

Door de nederlaag van Roda was een overwinning niet noodzakelijk voor Willem II om kampioen te worden. Het zag er halverwege ook niet naar uit dat Willem II zou winnen. Telstar leidde met 0-2 door een treffer van Kruiver en een eigen doelpunt van Heerkens, maar na rust stelde Willem II orde op zaken.

Oosting en Nizet brachten de stand weer in evenwicht en de winnende treffer werd in blessuretijd gemaakt door Meerveld. Achter Willem II pakte FC Groningen de tweede promotieplek door met 2-0 van Roda JC te winnen. Willem II en FC groningen nemen in de eredivisie de plaatsen in van de degradanten FC Volendam en Vitesse.