IJMUIDEN - Gemeente Velsen vraagt iedereen om kandidaten voor te dragen voor de titel van Velsense Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent (tot 18 jaar), Master (vanaf 40 jaar) en Gehandicapte Sporter van het jaar 2019.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Sportgala op vrijdag 28 februari 2020 in het Thalia Theater in IJmuiden. Elk jaar kiest de gemeente Velsen haar sportkampioenen en worden andere sporters in het zonnetje gezet. Wie een kandidaat kent, mag hem, haar of een heel team voordragen. Er zijn zes categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent, Master en Gehandicapte Sporter. De prestatie dient behaald te zijn in het kalenderjaar 2019 en de sport moet onderdeel zijn van een sportbond die aangesloten is bij het NOC*NSF. Een deskundige jury bepaalt wie de winnaars zijn.

Wie kunnen genomineerd worden?
De individuele sporters die lid zijn van een Velsense vereniging; dat mag een niet-Velsenaar zijn die lid is van een Velsense vereniging of een Velsenaar die lid is van een niet-Velsense vereniging.
Teamsporters die uit Velsen komen en lid zijn van een team dat niet uit Velsen komt worden individueel genomineerd.
Hele teams, als het een Velsens team is, inclusief alle niet-Velsense leden.

Aan welke criteria moet de nominatie voldoen?
Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een:
a. Nederlands kampioenschap van een toernooi of wedstrijdenreeks.
b. Europees kampioenschap.
c. Wereldkampioenschap.
d. Wereldbekerkampioenschap.
e. Europacupwedstrijd.
f. Wedstrijd van vergelijkbaar niveau als de punten onder b) tot en met e).
g. Als je een individuele sportprijs hebt gewonnen van een officiële sportbond.
h. Als je een individuele sportprijs hebt gewonnen tijdens een internationaal toernooi.

Aanmelden.
Nominaties moeten vóór 18 januari 2020 worden doorgegeven via de aanmeldknop op de website van www.sportgalavelsen.nl Ook kunt u de nominaties mailen naar sportgala@velsen.nl Voor vragen kunt u bellen met Eric Smit, Sportloket Velsen: 06-15129401.