WINKEL – De strijd om de titel in de 2e Klasse E van het vrouwenvoetbal is weer voorlopig open na de topper van zondagmiddag tussen VV Winkel en RKVV Velsen. De koploper uit Velsen had vooraf vijf verliespunten minder dan de thuisploeg, en een goed resultaat in Winkel zou een goede stap richting de titel zijn geweest. Het liep echter anders want op karakter bleek Winkel te sterk met een terechte 2-1 eindzege tot gevolg.

Behoudens het eerste kwartier toen Velsen een aantal malen gevaarlijk door kwam was Winkel dan ook de gehele wedstrijd de betere ploeg. Keepster Groot moest in de openingsfase één keer handelend optreden op een inzet van de gevaarlijke Rona Mosterd, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Aanvoerster Madelon Swart gaf al een waarschuwing af na een corner door de bal maar net over te koppen, en op slag van rust kwam Winkel op een verdiende voorsprong. Fleur Hogervorst werd niet goed verdedigt na een lange bal van achteruit en met een mooie lob verschalkte zij keepster Birgit Kuijk.

Opsteker
Direct na de rust werd die score verdubbeld toen Noortje Verschuur een terugspeelbal onderschepte en knap afrondde: 2-0. Een mooie opsteker voor de ploeg van trainer/coach John Bijvoet aangezien winst noodzakelijk was. Ook in het vervolg was Velsen niet meer bij machte om het de thuisploeg moeilijk te maken, al wilde het nog even doen geloven dat het een strafschop moest hebben na vermeend hands, maar deze kreeg men niet. Rona Mosterd, wellicht de gevaarlijkste aanvalster van de gehele 2e klasse, werd aan banden gelegd door de sterk spelende Madeleine Stoop. Na een klein uur moest Mosterd zich laten vervangen aangezien zij de hele week al ziek was geweest. Overigens speelde ook Stoop de wedstrijd niet uit en werd tien minuten voor tijd gewisseld. ‘Ik ben al twee weken geblesseerd, maar vandaag moest ik even doorbijten’, aldus Stoop die samen met Swart een solide verdedigingsduo bleek. Uit een rommelige situatie wist Velsen via Beau van Gelder nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar echt spannend werd het in de slotfase niet meer waardoor Winkel een verdiende zege boekte.