NIEUW-VENNEP - In de kraker tussen beide ploegen werden gisteravond te veel kansen gemist. Beide ploegen wisten geen punten op het scoreboord te krijgen.

Zowel FC VVC-trainer Rick van IJzendoorn als Stormvogels-trainer Sjaak Lettinga zal er goed aan doen in de winterstop een viertal spelers van hun team een paar weken naar de Koninklijke Landmacht te sturen om hun vizier op scherp te laten stellen. De reden: het zeer belangrijke duel in Nieuw Vennep tussen FC VVC en Stormvogels eindigde in een doelpuntloos gelijk spel ondanks de vele kansen die beide teams kregen. Voor de rust kreeg Stormvogels de meeste; na de thee sprongen de Nieuw Venneppers te nonchalant met de geboden kansen om. FC VVC mag haar doelman Thierry Wesseling heel dankbaar zijn, want hij verrichtte vele (spectaculaire) reddingen. Halverwege de eerste helft werd hij zelfs eenmaal geassisteerd door de paal na een inzet van Brian Ezeoke.

Aan de andere kant deed zijn collega Floris Serné, afkomstig van VSV en voor het eerst dit seizoen officieel de sluitpost bij de IJmuidenaren in competitieverband; ook hij deed zijn uiterste best het doel schoon te houden voor zijn team en eveneens met succes. Beide trainers hadden na afloop dan ook dezelfde mening, dat een gelijk spel dubbel en dwars verdiend was. Door dit te magere resultaat is de achterstand op koploper Kagia voor beide teams opgelopen tot 12 punten.

Opnieuw kon trainer Lettinga geen beroep doen op de geblesseerde verdedigers Rowan van Eijk en Roy Schoorl. Het eerste half uur was Stormvogels de bovenliggende partij; het laatste kwartier domineerde FC VVC.

In de rust bleef Glenn Bruinsma geblesseerd achter; Joey Wolthuis bleek een heel goede vervanger. Evenals het laatste kwartier van de eerste helft was VVC de eerste vijftien minuten van de tweede helft de iets betere ploeg en creëerde zich wat kansen, maar Serné stak in een goede vorm. Het laatste half uur, bij een sterk spelend Stormvogels, was het de beurt aan VVC-doelman Wesseling die niet wenste te capituleren op schoten van Thomas Scholten, Ezeoke en Gregory van Nieuwkoop, die in de slotfase de bal van de lijn kopte. Daarvoor verrichtte doelman Serné een aantal goede reddingen en hield hij daardoor in zijn eerste officiële wedstrijd de nul. Ook de inbreng van aanvaller José Leone zette geen zoden aan de dijk. In de slotfase miste Ezeoke nog een dot van een kans waardoor de eindstand dubbelblank bleef.Zaterdag a.s. is Overbos in Hoofddorp de tegenstander van Stormvogels.