EINDHOVEN - Met een 1-2 overwinning in Eindhoven heeft Telstar een goed vervolg gegeven aan de zege op Go Ahead Eagles afgelopen zondag. Twee doelpunten van centrale verdediger Japser van Heertum bleken genoeg voor de drie punten.

Van Heertum opende de score al na tien minuten toen Ondaan een afgeslagen corner opnieuw in bracht en de verdediger op de juiste plek stond. Lang duurde die voorsprong echter niet want een poging van Daniels ging via een Telstar-been in het doel. Een rode kaart voor Kabangu van Eindhoven na een forse charge op de enkel van Scott betekende de omslag. In de blessuretijd va de eerste helft stond Van Heertum weer goed na een corner en kwamen de Witte Leeuwen op 1-2.

In de tweede helft vergat Telstar vervolgens de wedstrijd definitief op slot te gooien al werd de thuisploeg met tien man ook nog enkele malen gevaarlijk. Keeper Zonneveld bleek echter in uitstekende vorm en mede dank zij hem en natuurlijk Jasper van Heertum gingen de drie punten mee de bus in.

FC Eindhoven - Telstar 1-2 (1-2)
10. Van Heertum 0-1
20. Daniels 1-1
45. Van Heertum 1-2 .