AMSTERDAM - De naamsverandering van de Jupiler League in Keuken Kampioen Divisie zorgt voor flink wat rumoer op de sociale media. Afkeuring en woordgrappen voeren de boventoon.

'Alle spelers een koelkastcontract', grapt FOX Sports-commentator Koert Westerman op twitter. Hij is niet de enige die met de nodige ironie, verwondering en afgrijzen reageert. 'Is dit serieus?', schrijft Martin van Oostveen. Laurens van Boven: 'Ooit werd er op Voetbalinside gelachen om onze Belgische Croky Cup, terecht overigens. Maar de Keuken Kampioen Divisie volgend seizoen bij jullie slaat echt alles'. Voormalig hockey-international Jacques Brinkman: 'Dieper kan het Nederlandse voetbal niet zinken'.

Er worden veel woordgrappen gemaakt. 'Ze bakken er niks van', aldus Stolliebollie, 'Het kookt over van spanning, schrijft Paul Zweverink. Frans Veldmans: 'Ik dacht dat de eerste divisie de kelder in plaats van de keuken van het betaald voetbal was...'

Gouden Koksmuts
Daarnaast zien mensen ook mogelijkheden. 'Wordt het talent van het jaar dan de keukenprins', vraagt Michel Dorjee zich af en Goldfish stelt het volgende voor: 'Wordt de beste trainer onderscheiden met de Gouden Koksmuts?' En Jip Ebbeling: 'De kampioensschaal vinden we terug in de vorm van een ovenschotel'.

Sommigen zien in de nieuwe naam een stimulans om de eerste divisie zo snel mogelijk te verlaten. Anderen zien geen probleem en blijven weg van commerciële uitingen en houden het bij 'de mooiste competitie van Europa'.