VELSEN-ZUID - Telstar heeft ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding weten te winnen en opnieuw zonder tegengoals. Op eigen veld won de ploeg van trainer/coach Andries Jonker met 3-0 van AZ.

Voor AZ was het de tweede wedstrijd van de dag nadat men 's middag al in een besloten wedstrijd van Anderlecht had gewonnen (2-0). Trainer Arne Slot stelde daarom een groot aantal jeugdige spelers op. Desondanks deed dit niets af aan het spel van Telstar dat verdiend won.

Een hoofdrol was er voor de nieuwe aanvallers Richelo Sprangers en Reda Kharcouch. Sprangers opende de score na zeventien minuten op aangeven van Kharcouch en beide spelers herhaalden dit kort na de rust. De eindstand werd bepaald door Melle Springer die met zijn schot voormalig Telstar-keeper Rody de Boer verraste.