VELSEN-ZUID - Na een geslaagde Open Dag is het Telstar gelukt om de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. De ploeg van de nieuwe trainer Andries Jonker won met maar liefst 6-0 van de buren van VV IJmuiden.

Met heel veel nieuwe gezichten en een aantal testspelers ging Telstar offensief van start en men had bij rust al een 4-0 voorsprong te pakken. Na een kleine twintig minuten opende Melle Springer de score direct gevolgd door een treffer van Richelor Sprangers. Senne Lynen, bij de eerste twee goals verantwoordelijk voor de assist, maakte zelf de 3-0 alvorens Springer zijn tweede liet aantekenen.

Met negen nieuwe spelers in de tweede helft wist de 19-jarige aanvaller Zep Swijghuisen Reigersberg, over gekomen van de jeugd van FC Utrecht, tweemaal het net te vinden om de eindstand op 6-0 te bepalen.