VELSEN-ZUID - Een week na de uiterste knappe 0-0 bij landskampioen Ajax hebben de vrouwen van Telstar niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. Tegen het nog ongeslagen FC Utrecht ging de ploeg van trainer Marelle Worm met 1-2 onderuit.


Telstar begon nochtans goed aan het duel toen aanvoerster Felice Hermans na een corner de openingstreffer kon binnen koppen. Een kwartiertje later kwam FC Utrecht, dat dit seizoen terugkeerde in de Eredivisie, met wat fortuin op gelijke hoogte toen een bal via het lichaam van Eshly Bakker over de lijn rolde. Telstar-keepster Kelly Steen en de paal zorgden ervoor dat het tot de rust bij 1-1 bleef.

Ook na de rust bleef die stand nog even staan al kreeg Isa Gomez namens de thuisploeg een goede kans, maar over mikte. Achterin gaf telstar niet veel weg, doch moest men toch toezien hoe Tami Groenendijk in de 78e minuut voor de beslissing zorgde: 1-2.

Telstar speelt komende vrijdag de Noord-Hollandse derby tegen AZ in Wijdewormer. De verrassende koploper FC Utrecht ontvangt dan ADO Den Haag.