ROTTERDAM - Telstar heeft vrijdagavond een magistrale overwinning geboekt op bezoek bij Excelsior. De Kralingers werden in eigen huis met maar liefst 1-4 verslagen.


De "Witte Leeuwen" van coach Andries Jonker zaten meteen al goed in de wedstrijd door een snelle goal van Sven van Doorm na een prima aanval. Excelsior, nog in de race voor rechtstreekse promotie, kreeg daarna een aantal mogelijkheden, maar de gasten wisten opnieuw te scoren. Jip Molenaar schoot knap uit de draai binnen an de tweede assist van Ozan Kökcü. Vlak voor de pauze zorgde Mats Wieffer voor een tegengoal en ging men met 1-2 rusten.

De druk van de thuisploeg werd na rust groter, maar de gasten bleven kalm en wisten hun voorsprong weer te verruimen. Na een overtreding Giovanni mocht Kökcü aanleggen voor een strafschop en bleef koebloedig. Dankzij een aantal knappe reddingen van Ronald Koeman jr. behaalde Telstar zo een knappe zege die dankzij invaller Anwar Bensabouh nog mooier werd toen hij de bal in kruising schoot en zo de eindstand op 1-4 bepaalde.