DEVENTER - Telstar heeft maandagavond voor een mooie stunt gezorgd door de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles met 2-3 te winnen. Dylan Mertens zorgde in de laatste minuut voor de winnende treffer voor de ploeg van trainer Mike Snoei.

Telstar kende al een droomstart toen Moreira al in de eerste minuut voorbereidend werk van Ondaan wist af te ronden. De voorsprong bleef slechts tien minuten staan want het was Navratil die keeper Zonneveld in de korte hoek wist te passeren. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

Telstar pakt in de tweede helft een hernieuwde voorsprong als Melle Springer op de juiste plek staat om een rebound na een corner binnen te schieten. Opnieuw is dit van korte duur want vier minuten later kan Thomas Verheydt vanaf elf meter Go Ahead Eagles weer op gelijke hoogte brengen. Een spannende slotfase volgt, en het duel lijkt op een puntendeling af te stevenen tot dat Mertens in de slotminuut van dichtbij de drie punten veilig kan stellen voor de Witte Leeuwen.

Go Ahead Eagles - Telstar 2-3 (1-1)
1. Moreira 0-1
11. Navratil 1-1
64. Springer 1-2
68. Verheydt (pen.) 2-2
90. Mertens 2-3