HELMOND - Een zeer gehavend Telstar, trainer Andries Jonker miste bijna een compleet elftal aan spelers, heeft een punt overgehouden aan het uitduel bij het laag geklasseerde Helmond Sport. De "Witte Leeuwen" speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man nadat Tugarinov al na een half uur rood zag.

In de 32e minuut haalde Tugarinov de doorgebroken Bastiaans nee en scheidsrechter Rozendaal was onverbiddelijk. Op dat moment hadden de gasten al een 0-1 voorsprong genomen. Rein Smit opende de score op aangeven van Randy Wolters. Kort voor de rust viel de gelijkmaker van Arno van Keilegom.

Na de rust was het vooral tegenhouden voor Telstar, maar bij een spaarzame aanval bracht Smit aanvoerder Sven van Doorm in stelling die hard uithaalde. De voorsprong van telstar bleef niet lang staan want binnen zeven minuten wist Jelle Goselink op aangeven van Dylan Seys gelijk te maken. De laatste twintig minuten kwam Telstar met hangen en wurgen door en mocht tevrden zijn met het behaalde punt: 2-2.