VELSEN-ZUID - Telstar heeft vrijdagavond de wedstrijd tegen Excelsior niet in winst kunnen omzetten. De ploeg van Andries Jonker verzuimde in de eerste helft om afstand te nemen en zag de Kralingers in de slotminuut gelijk maken.

De "Witte Leeuwen" lieten met name in de eerste helft de kansen liggen want via Plet, Dijkstra, Fernandes, Regeling en Van Velzen was men meerdere keren kansrijk. Aan de andere kant moest keeper Schendelaar zich eenmaal strekken om Elias Mar Omarsson van het scoren af te houden. Geheel terecht kwam Telstar kort voor rust toch op voorsprong toen Ozan Kökcü een voorzet van Dijkstra wist te verzilveren.

De tweede helft geeft een heel ander beeld want nu is het Excelsior dat stevig aandringt. Schendelaar keept echter uitstekend en weet te redden op pogingen van Omarsson en Mendes Moreira. Toch kan de gelijkmaker niet uitblijven en die valt uiteindelijk in de laatste minuut via Sondre Skogen: 1-1. Telstar komt daarna zelfs nog goed weg want in blessuretijd weten de gasten nog twee kansen om zeep te helpen.