HELMOND - Telstar heeft vrijdagavond een zeker lijkende driepunter uit handen gegeven in de uitwedstrijd bij Mike Snoei. Een rode kaart voor Giousis was mede debet aan het puntenverlies voor de ploeg van Mike Snoei: 2-2.


De gasten begonnen goed in Brabant. Delvechio Blackson, deze week voor het eerst opgeroepen voor de selectie van Suriname, had de openingsgoal op zijn schoen, maar doelman Mike Havekotte wist te redden. Christis Gousis rondde even later wel af op aangeven van de Surinaamse verdediger.

Die verdubbeling van de score kwam er direct na rust. David Min schoot van afstand de bal buiten het bereik van Havekotte. Helmond Sport scoorde echter snel daarna de aansluitingstreffer via Martijn Kaars. Min kreeg een goede kans om de marge weer op twee te brengen, maar mikte naast en na een rode kaart voor doelpuntenmaker Giousis kantelde de wedstrijd.

Het tiental van Telstar hield in eerste instantie nog stand tegen de druk van de thuisploeg, maar het ging toch nog mis in de uiterste slotfase. Elmo Lieftink zorgde voor een puntendeling.