VELSEN-ZUID - Telstar heeft in een enerverende en open wedstrijd met 2-1 van MVV gewonnen en daarmee de tweede zege van het seizoen geboekt. De beslissing viel in de absolute slotfase.


Al in de openingsfase was duidelijk dat beide ploegen met de beste intenties aan de wedstrijd waren begonnen. Een snelle combinatie via Danzell Gravenberch en Zakaria Eddahchouri zorgde voor het eerste gevaar, maar MVV-doelman Romain Matthys was alert. Even later was het wel prijs voor Eddahchouri. MVV liet zich hierna gelden, maar Joey Houweling hield Telstar tot twee keer toe op de been. Cain Seedorf had daarentegen de score namens Telstar kunnen verdubbelen.

Seedorf en Tom Overtoom kregen na rust ook kansen, maar ook Houweling moest weer in actie komen. Het was echter vooral Telstar dat vergat de trekker over te halen en dat leek de ploeg duur te komen staan. Rocha Livramento schoot, in een heerlijke slotfase, MVV de gelijkmaker binnen, maar het was nog niet klaar in dit open duel. In de extra tijd viel de bal plots voor invaller Quinten van den Heerik viel en die schoot Telstar alsnog naar de zege.