KERKRADE - Roda JC en Telstar hebben maandagavond de punten gedeeld. In het Parkstad Limburg Stadion kwam de thuisploeg kort na rust op voorsprong, maar werd het in de slotfase alsnog gelijk toen Telstar een strafschop wist te benutten.

De kansen vielen in de eerste helft op één hand te tellen. De beste mogelijkheid was kort voor rust voor Erik Falkenburg, maar die vond keeper Jasper Schendelaar op zijn weg.

Falkenburg deed het kort na de pauze een stuk beter en Schendelaar iets minder, want plots lag de bal alsnog in het net. Telstar gaf echter niet op en drong Roda JC steeds meer terug, maar kwam ook goed weg bij een gemiste kopkans van Pflücke. Met nog een paar minuten op de klok werd het alsnog gelijk. Scheidsrechter Ruperti constateerde hands bij Kees Luijckx en de net ingevallen Welat Cagro toonde zich uiterst koelbloedig vanaf elf meter: 1-1.