VELSEN-ZUID - Telstar en Almere City FC waren de laatste weken aan een redelijk sterke reeks bezig. In Velsen-Zuid leek het onderlinge duel tussen beide ploegen lang op een puntendeling te eindigen, maar uiteindelijk wisten de gasten uit Almere toch de zege nog te grijpen: 0-1.


Zowel Almere City FC als Telstar brachten in de afgelopen weken naar buiten dat het contract me hun trainers was verlengd. Mike Snoei blijft zodoende langer verbonden aan de "Witte Leeuwen" waar men in Almere verzekerd is van een langer verblijf van Alex Pastoor.

Het goede gevoel bij beide teams kwam lange tijd niet tot uitdrukking worden gebracht op het veld. In het eerste uur was het alleen Hilterman die een bal binnen de palen wist te krijgen, maar keeper Houweling bracht redding. Waar het duel op 0-0 leek te eindigen ging diezelfde Houweling tien minuten voor tijd niet vrijuit bij een schot van invaller Duijvestijn. De goal bleek beslissend aangezien Plet in de slotseconden nog een kopbal van de lijn gekeerd zag worden. Almere City speelde toen al met tien man na een tweede gele kaart voor Van Bruggen.