VELSEN ZUID - Na een reeks van zes ongeslagen duels is Telstar afgelopen vrijdagavond hard onderuit gegaan. Tegen Fortuna Sittard, dat in de tweede helft ook direct aan hun doelsaldo werkte, werd er met maar liefst 0-6 verloren.


De ploeg van Mike Snoei beleefde een op het oog prima seizoensstart waarin het nog geen nederlaag leed. Alleen in de beker gingen de Velsenaren onderuit. Tegen de nummer twee Fortuna Sittard zal Telstar op meer hebben gehoopt dan de grote verliespartij die er werd geleden.

Voor rust hield de thuisploeg het eigen doel schoon, maar in de tweede helft was het kansloos bij een prachtige treffer van Per Schuurs. Een indirecte vrije trap werd door Perr Scheers op fantastische wijze in de kruising geschoten. Nog geen kwartier later bleek het duel beslist door Andre Vidigal en Wessel Dammers die een riante 0-3 voorsprong op de borden brachten.

Doelsaldo
Fortuna Sittard wist in de laatste fase van de wedstrijd een belangrijke stap te zetten in de strijd om de tweede periodetitel. Met zijn tweede en derde treffer completeerde Vidigal zijn hattrick, en mocht tussen zijn twee treffers ook nog de spits van Fortuna feliciteren. Finn Stokkers scoorde namelijk de 0-5 en was dus mede verantwoordelijk voor het verhogen van een prachtig doelsaldo.

Voor Telstar is het dus een pijnlijke avond waarin het behoorlijk tekort leek te komen tegen de nummer twee uit Sittard. De formatie van coach Mike Snoei mag zich opmaken voor eerherstel, wat komende vrijdag kan bij de derby tussen FC Volendam en het team uit Velsen.

Telstar - Fortuna Sittard 0-6 (0-0)

56. 0-1 Schuurs

62. 0-2 Vidigal

68. 0-3 Dammers

82. 0-4 Vidigal
83. 0-5 Stokkers

85. 0-6 Vidigal

Telstar: de Boer. Brito, van Iperen, van Huizen, Sno. Korpershoek, Osman, Schouten (Vd Linden/73). Rodrigues (Hamdaoui/73), Platje (Johnson/87), Novakovich.