VELSEN-ZUID - Telstar heeft in het laatste oefenduel als voorbereiding op de competitie met 1-1 gelijk gespeeld tegen het nationale elftal van Suriname. Hierdoor is de ploeg van trainer/coach Andries Jonker in de voorbereiding ongeslagen gebleven.

Telstar kwam al snel op achterstand tegen de ploeg van bondscoach Dean Gorré toen Cas Dijkstra in de vijfde minuut een overtreding beging op Gilbert Cronie. De strafschop van Renzo Akrosie belandde vervolgens via de lat in het doel. Telstar nam hierna het heft in handen, maar was niet gelukkig in de afronding of stuitte op de prima doelman Profijt.

Na de rust,met een aantal wissels in de ploeg, gaf de thuisploeg nog meer gas en dat resulteerde in kansen voor Lynen, Kharchouch en El Yaakoubi. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk na tien minuten toen Earvin Tjon A Loi een voorzet van Melle Springer achter zijn eigen doelman werkte. Telstar kreeg vervolgens kansen op de overwinning, maar kwam ook goed weg toen Nibte een vrije trap op de paal schoot. in de stand kwam echter geen verandering meer.

Voor Telstar begint de competitie komende maandag 12 augustus met een uitduel bij Jong AZ. Deze wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld in het AFAS-Stadion te Alkmaar.