VELSEN-ZUID - De Noord-Hollandse derby tussen Telstar en Ajax in het KNVB-bekertoernooi is geëindigd in een overwinning voor de Amsterdammers. Telstar bood over de hele wedstrijd gezien goed tegenstand aan de ploeg van trainer Erik ten Hag.


De eerste serieuze poging van Ajax was direct raak. Dusan Tadic gaf een goede bal op Donny van de Beek, die Noa Lang bediende voor de 0-1. Kort daarna werd het ook al 0-2, met opnieuw een belangrijke rol voor Van de Beek. Na knap voorbereidend werk van de middenvelder kwam de bal bij Tadic terecht, die het overzicht hield en Sergiño Dest de marge zag verdubbelen. Kort voordat scheidsrechter Kooij voor de pauze floot, was het captain Framk Korpershoek die de aansluitingstreffer maakte. De verdediger troefde Noussair Mazraoui af in een duel en kon zodoende binnen koppen.

Lang konden de Velsenaren na de thee echter genieten van de verkleinde marge, want binnen het uur wist Ajax op 1-4 te komen. Eerst was Jurgen Ekkelenkamp attent nadat Telstar-goalie Sven van der Maaten een schot van Tadic niet goed genoeg verwerkte (1-3). Dest maakte er vervolgens met een prachtig schot in de kruising 1-4 van en daarmee gooide hij de wedstrijd in het slot leek het, want Telstar kwam toch nog sterk terug. Nadat Benaissa Benamar - opnieuw uit een corner - de 2-4 binnen kopte was de spanning enigszins terug. Die spanning kwam kort voor tijd zelfs nog tot een hoogtepunt toen Kharchouch de 3-4 maakte, maar meer zat er uiteindelijk niet meer in voor De Witte Leeuwen.