VELSEN-ZUID - Voor de eerste nacompetitiewedstrijd van Telstar geldt voor supporters volgende week een verplichte buscombi. Telstar speelt zondag 13 mei uit bij De Graafschap in Doetinchem en de fans hadden gehoopt met eigen vervoer te kunnen, maar dat feest gaat dus niet door.

"Ondanks pogingen vanuit de club om andere regelingen toe te staan mogen Telstar-supporters de wedstrijd alleen bezoeken via de verplichte buscombi", laat de club teleurgesteld weten. Voor de fans betekent dat vroeg op, want de bussen vertrekken die zondag al om 9.15 uur vanaf het eigen stadion in Velsen-Zuid.

Vanaf vandaag kunnen fans kaarten kopen voor het unieke uitduel. Er is plek voor zo'n 550 supporters. Alcohol is in de bussen overigens niet toegestaan. Fans mogen per persoon maximaal twee pakjes drinken meenemen.

Supporters van Telstar snappen weinig van de verplichte combiregeling. "Beide supportersgroepen gaan goed met elkaar om. Totaal geen reden om dit te besluiten lijkt mij..", laat een fan weten in een reactie onder het bericht.