VELSEN-ZUID - Telstar en Jong AZ hebben vrijdagavond de punten gedeeld. In een aantrekkelijke Noord-Hollandse derby eindigde het in 2-2.


Terwijl Telstar vorige week nog TOP Oss met goed voetbal versloeg was het nu vooral Jong AZ dat goed voor de dag kwam. De ploeg van Michel Vonk kwam energiek voor de dag en daar deed ook de openingstreffer van de thuisploeg niets aan af. Vanuit het niets was het Ilias Bronkhorst, na een goede combinatie met Gyliano van Velzen, die Telstar op voorsprong bracht. Jong AZ herpakte zich en kwam na een ruim half uur op gelijke hoogte door Kenzo Goudmijn.

Ook na de rust lag het initiatief voornamelijk bij de gasten. AZ-huurling Jasper Schendelaar hield Telstar lang op de been, maar een kwartier voor tijd moest hij wel het antwoord schuldig blijven op een inzet van Peer Koopmeiners. Jong AZ leek op weg naar een fraaie zege, maar daar dacht routinier Frank korpershoek anders over en met nog drie minuten op de klok zorgde hij uit een voorzet van Van Velzen voor de gelijkmaker.