VELSEN-ZUID - Hekkensluiter Telstar heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Almere City FC. Invaller Rein Smit kopte de ploeg van Andries Jonker naast de gasten uit de Flevopolder.

Telstar begon het duel met Ronald Koeman jr. onder de lat als vervanger voor Trevor Kerbusch. Koeman moest al snel redden op een poging van Bradly van Hoeven die even later de lat raakte. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief over met kansen voor Plet en Fernandes.

Toch waren het de gasten die kort na rust op voorsprong kwamen. Lance Duijvestijn mocht een voorzet van Van Vlerken bij de tweede paal binnen koppen. De gelijkmaker viel een kleine twintig minuten voor tijd. Nadat keeper Woud een vlammend schot van Fernandes wist te keren was het invaller Smit die in de rebound raak kon koppen: 1-1.