VELSEN-ZUID - Telstar heeft zondagmiddag een dikverdiende overwinning behaald op FC Den Bosch waardoor men klimt naar het linkerrijtje. In eigen huis zorgde Tom Overtoom voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Trainer Mike Snoei kreeg deze week te maken met een griepgolf waardoor hij ondermeer Glynor Plet en David Min niet kon opstellen. Desalniettemin hadden de "Witte Leeuwen" de gehele wedstrijd het betere van het spel tegen een inspirtatieloos FC Den Bosch. De beste kans van de eerste helft was voor Anwar Bensabouh wiens van richting veranderde schot werd gekeerd door keeper Van der Steen.

Ook na de rust was er een overwicht voor Telstar die uiteindelijk een kwartier voor tijd werd beloond met de 1-0 van Overtoom die alert was bij een rebound. FC Den Bosch dat aanvallend helemaal niets had gebracht probeerde het nog met een slotoffensief middels een schot van Hammouti, maar keeper Ronald Koeman jr. stond paraat en stelde de driepunter veilig.