VELSEN-ZUID - Telstar is het nieuwe jaar begonnen met een dikverdiende zege op FC Eindhoven. De ploeg van trainer/coach Andries Jonker was de gehele wedstrijd de betere ploeg en behaalde een 2-0 overwinning.

De start van 202 was flitsend want de wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Elayis Tavsan een knappe individuele actie wist af te ronden. DeWitte Leeuwen vergeten daarna door te drukken want men krijgt hier in de eerste helft zeker mogelijkheden voor via Kharchouch (3x) en Berestein. pas vlak voor de rust moet keeper Sven van der Maaten zich voor het eerst laten zien als de Brabanders doorbreken, maar dit doet hij met verve.

Ook de tweede helft begint prima als Reda Kharchouch beheerst de 2-0 maakt. Van der Maaten moet zich hierna nog eenmaal strekken, maar het is vooral Telstar wat de beste kansen krijgt op een nog ruimere zege. Aangezien Tavsan de paal schampt en het geluk vervolgens ontbreekt bij Kharchouch en Bronkhorst blijft het bij 2-0 enklimt Telstar naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar - FC Eindhoven 2-0 (1-0)