VELSEN-ZUID - Sven Scheringa (11) uit Velsen-Zuid lijkt geboren met de bal aan zijn voet. Altijd kun je hem het balletje zien hoog houden. Tenminste, als hij niet aan het trainen is bij Ajax, de club die hem scoutte bij vv Velsen en waar hij nu in 'Onder 12' speelt, vaak als aanvaller maar soms ook als middenvelder.

Tijdens trainingen en wedstrijden wordt er natuurlijk meer van hem verwacht dan een balletje hoog houden. Maar eenmaal thuis, doet hij niets anders. Dat kwam zaterdagavond goed uit. Als mascotte mocht hij voor de competitewedstrijd van Ajax tegen Heracles proberen zolang mogelijk het balletje hoog te houden. "Een supergave ervaring", noemt hij het.

1785 keer
Maar liefst 1785 keer hield hij de bal hoog, een record dat dit seizoen niet zo maar gebroken gaat worden. 1785 keer, toen kwam-ie tegen zijn scheen en moest hij stoppen. Dat was maar beter ook, want de spelers van Ajax en Heracles stonden op het punt om af te trappen.

Daarna mocht hij nog even op de foto met Dusan Tadic, de nieuwe aanwinst en zijn favoriete speler. "Dat was echt heel mooi."