IJMUIDEN - In een rechtstreeks duel om de koppositie is Reiger Boys niet alleen de ongeslagen status en de koppositie kwijtgeraakt, maar kreeg het op bezoek bij Stormvogels ook nog eens een onvervalste zevenklapper om de oren.

Wat beloofde een spannende topper te worden in de 3e Klasse A eindigde in fiks pak op de broek voor de geel-zwarten van trainer Tom Boukes, dat feitelijk kort na de rust al kansloos waren. Stormvogels had halverwege de eerste helft een voorsprong gepakt via Thomas Scholten en deze score werd even later verdubbeld door Joshua Jansen.

Na de rust gooide de thuisploeg het duel binnen een kwartier in het slot middels treffers van Mart Willemse en José Leone. Met twee doelpunten van Chris Coesel leek Reiger Boys nog aanspraak te willen maken op een come-back, maar net zo snel sloeg Stormvogels weer keihard toe. Twee doelpunten van Melle Springer en Leone die ook zijn tweede maakte bepaalde de eindstand op 7-2.

Stormvogels dat op doelsaldo de koppositie pakt speelt komende zaterdag uit bij RKVV DEM.