AMSTERDAM WEST - In Amsterdam-West trad Stormvogels aan tegen fusieclub VVA/Spartaan en de formatie van trainer Sjaak Lettinga kwam in een wedstrijd met twee gezichten tot een zeer verdiende 0-4-overwinning. De eerste helft waren de IJmuidenaren heer en meester en eindigden met een 0-4-ruststand; deze stand had, gezien de grote overmacht, een stuk hoger moeten zijn. De tweede helft geloofden de meeste spelers van Stormvogels het wel waardoor de rust- tevens de eindstand werd.

VVA/Spartaan had de laatste uitwedstrijd tegen SCW met 1-4 gewonnen en Stormvogels verwachtte dus aardig wat tegenstand. Maar omdat de Amsterdammers vooral de eerste helft systeemloos voetbalden, werd het 45 minuten lang eenrichtingsverkeer. Binnen een minuut leek Stormvogels reeds te scoren; na een scrimmage moest Rory de Kluijver zijn 43-jarige en klein van stuk zijnde doelman Hamid el Ouardi assisteren door de bal van lijn te halen.

Vier minuten later is het toch raak: een paar meter voor het strafschopgebied mocht Brian Ezeoke een vrije schop nemen en met succes, want langs een kluwen van spelers vloog de bal het doel in, 0-1. Na deze openingstreffer bleef Stormvogels aanval na aanval opzetten en na ruim een kwartier was linkerspits Bjorne Slobbe twee keer bijna trefzeker. In eerste instantie nam hij op rechts (zelfde plaats vanwaar Ezeoke scoorde) een vrije schop nemen, maar zag de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Een minuut later aan de andere kant van het veld liet Slobbe een fel schot los, dat rakelings voorlangs het vijandelijke doel vloog.

Na ruim een half uur spelen kreeg Stormvogels op bijna dezelfde plaats (iets verder) vanwaar het eerste doelpunt viel een vrije schop en nu werd na Slobbe rechterspits Ezeoke de aangewezen persoon Stormvogels meer lucht te geven en met succes, want met een subtiel schot wist hij de bal over de kleine Amsterdamse doelman het doel in te jagen, 0-2.

Tien minuten later gaf de veel zwervende centrumspits Tom van Mierlo vanaf links een voorzet en Thomas Scholten was er als de kippen bij met een subtiel tikkie deze assist te verzilveren, 0-3. Op slag van rust werd het zelfs nog 0-4, want met een ferme kopbal wist Slobbe een hoekschop van Van Mierlo om te zetten in een doelpunt.

De tweede helft liet Stormvogels de teugels behoorlijk vieren waardoor VVA/Spartaan, dat een paar ex-Velsen-spelers in haar gelederen heeft die jaren geleden in de buurt van VVA/Spartaan studeerden, iets meer tegenstand kon bieden, echter zonder enig gevaar. Aan IJmuidense kant waren slechts een paar wapenfeiten te noteren: na bijna een kwartier spelen zag Ezeoke zijn afstandsschot op de lat afketsen en halverwege de tweede helft vloog een verdwaalde voorzet van verdediger Rowan van Eijk op de paal. Tussentijds paste trainer Lettinga in een keer drie wissels toe: Slobbe, Glenn Bruinsma en Roy Schoorl mochten het 'strijdtoneel' verlaten en Danny Blok (terug van een korte bovenbeenblessure), Leon Plug en Fernando van Alphenaar kregen de opdracht de andere zeven spelers weer tot voetballen te bewegen, maar ook dit trio slaagde daar niet in waardoor dit met 0-4 gewonnen duel als de bekende nachtkaars uit ging. Dit duel was de eerste wedstrijd om het tweede periodekampioenschap.

Zaterdag komt VEW uit naar sportpark Zeewijk. Deze specifieke zaterdagvereniging staat momenteel iets boven de middenmoot.