In de uitwedstrijd tegen VVA/Spartaan heeft Stormvogels op een kunstgrasveld onnodig twee punten laten liggen door de vele geboden kansen niet om te zetten in een aantal doelpunten. Vooral het vizier van Brian Ezeoke stond totaal niet op scherp. Omdat het duel in een 1-1 gelijk spel eindigde, dropen de frustraties er na afloop dan ook bij spelers, begeleiding en supporters behoorlijk vanaf. Ruim 75 procent van het duel in Amsterdam-West speelde zich af op de helft van VVA/Spartaan, maar een welverdiende overwinning bleef uit.

‘Never change a winning team’. Dat besloot de IJmuidense technische staf na de 5-1-overwinning op DEM. Binnen een minuut scoorde Brian Ezeoke, maar omdat scheidsrechter bij Ruiz van Twiller hands had geconstateerd, ging dit heel vroege feest niet door. Twee minuten later verscheen Dirk Jan Lorier alleen voor doelman Germain Ebbeling, die lang genoeg was om de lob onschadelijk te maken.

Stormvogels nam daarna het initiatief en al snel werd duidelijk, dat VVA/Spartaan alles in het werk stelde Stormvogels op alle mogelijke manieren zoals overtredingen (vijf gele kaarten) uit haar spel te halen. Na een kwartier redde doelman Sander van der Boogaard bekwaam op een inzet van Roy Schoorl; een minuut later kopte Kay Keus een van de vele corners van Rowan van Eijk net naast en opnieuw een minuut later kopte Ezeoke een voorzet van Danny Blok over. Alle drie waren opgelegde kansen.

Halverwege de eerste helft opnieuw een hoekschop van Van Eijk en omdat Glenn Bruinsma en Thomas Scholten elkaar bij de tweede paal in de weg liepen, ging deze kans weer eens de mist in. In de 28ste minuut paste de Amsterdammers een van de vele voetbalwetten toe: ‘Als jouw tegenstander vele kansen om zeep helpt, dan slaan we zelf maar toe.’ Een verdwaalde voorzet van Lorier sprong via de lat de bal voor de voeten van David van Duinen en zijn houdbare inzet werd door doelman Ebbeling totaal verkeerd ingeschat, want via zijn arm passeerde het leder de lijn, 1-0.

Voor de zoveelste maal spoedde centrumverdediger Van Eijk in de 33ste minuut zich naar de hoekvlag en voordat de bal voor her vijandelijke doel werd geslingerd, constateerde de leidsman, dat Scholten door Freek Huijbers tegen de grond werd gedrukt. Heel bekwaam waste Scholten vanaf 11 meter dit varkentje en bracht hiermee de ruststand op 1-1. Binnen een minuut in de tweede helft kroop Stormvogels door de oog van de naald. De lange Lorier werd in de diepte gestuurd en oog in oog gekomen met doelman Ebbeling zag hij zijn inzet over de doellijn belanden.

Meteen zocht Stormvogels de aanval weer op en er werden drie kansen op rij gecreëerd: Bruinsma schoot een voorzet van Schoorl rakelings naast; Ezeoke maakte twee keer een verkeerde keus door een voorzet van Kay Keus naast het doel te koppen om vervolgens een voorzet van Schoorl staande drie meter vanaf het doel over te schieten.

Het blijft eentonig, maar Stormvogels bleef zich kansen creëren en missen. Na een kwartier verdween een schot van Keus, na een voorzet van de actieve en ‘zwervende’ linkerspits Taoufik Dardouh, over het doel. Om nog meer druk uit te oefenen op de Amsterdamse veste besloot Lettinga Gregogry van Nieuwkoop op te laten draven voor Keus, een kwartier later gevolgd door een dubbele wissel: Fernando Alphenaar en Berry Willemse namen de plaats in van Blok en Dardouh.

Zes minuten voor tijd hadden de invallers Alphenaar en Van Nieuwkoop na een combinatie bijna succes, maar de inzet van laatstgenoemde belandde op de paal. Ook scheidsrechter Van Twiller wilde Stormvogels niet de helpende hand geven toen invaller Willemse even voor tijd binnen de beruchte lijnen onderuit werd geschoffeld. Het laatste wapenfeit was voor Ezeoke en opnieuw was het geluk niet aan Stormvogels-zijde; vanaf 18 meter nam Ezeoke een vrije trap, die een paar meter voor de lijn Huijbers werd geblokkeerd. Stormvogels verspeelde twee punten in typisch een duel die niet gewonnen mocht worden gezien de vele doelrijpe kansen die om zeep geholpen werden.

Zaterdag a.s. rode-lantaarndrager SCW naar sportpark Zeewijk en na de twee nederlagen tegen het team uit Rijsenhout heeft het team van Lettinga maar een doel voor ogen: zich te revancheren op deze twee nederlagen.

Het tweede toonde in de uitwedstrijd tegen Hillegom 2 veerkracht door na een 2-0- en 3-1- achterstand met 3-5 te winnen. Doelpuntenmaker: Ozan Kutlu tweemaal en José Leone, Rick van Westen en Björn Sloee ieder eenmaal. Het derde en vrouwen 1 een speelden ieder met 3-3 gelijk in een uitwedstrijd tegen respectievelijk Odin’59 8 en Aalsmeer 2.