IJMUIDEN- In Amsterdam-West (Geuzenveld) trad Stormvogels met de vertrouwde opstelling aan tegen fusieclub ZSGOWMS, staande in de kelder van de derde klasse B. De eerste helft was het team van trainer Sjaak Lettinga heer en meester, maar omdat de IJmuidenaren de tweede helft achterover gingen leunen, kwamen de Amsterdammers in die periode steeds meer in hun spel en werden, vooral het laatste kwartier o.a. met harde kopballen die net het doel misten, behoorlijk gevaarlijk. Zodoende kon Stormvogels toch nog met veel pijn en moeite de drie punten mee naar huis nemen en gezien het totale beeld van de wedstrijd een verdiende overwinning.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bert Stuurop uit Amsterdam nam Stormvogels het initiatief en speelde constant op de helft van ZSGOWMS. De eerste kans was voor aanvallende middenvelder Thomas Scholten; hij zag zijn schot gestopt worden door doelman Sander van der Boogaard. Stormvogels bleef aantal na aanval opzetten, maar omdat de spitsen Tom van Mierlo en Brian Ezeoke bijna de gehele wedstrijd onzichtbaar bleven, moest het meeste gevaar komen van linkerspits Huseyin Yilmaz en de middenvelders.

Tegen de verhouding in nam ZSGOWMS in de dertiende minuut de leiding. Na voorin balverlies geleden te hebben, schakelden de Amsterdammers meteen om en na een combinatie tussen Chico van Soelen en Fouad Bouttak passeerde laatstgenoemde doelman Germain Ebbeling zeer beheerst, 1-0.

Na deze tegenvaller bleef Stormvogels aanval na aanval opzetten en nadat in de 18de minuut na een snel genomen vrije trap de sterk aanvallend ingestelde linksback Roy Schoorl vanaf de achterlijn een scherpe voorzet afgaf, was het Yassin Ouhadou die met de punt van zijn schoen de bal kon wegwerken voordat de achter hem geheel vrijstaande Brian Ezeoke de bal kon inschieten. Halverwege de eerste helft kreeg spits Tom van Mierlo Thomas Scholten na een vrije schop van Danny Blok een niet te missen kans gepresenteerd, maar de centrumspits schoot recht in de handen van doelman Van den Boogaard.

In de 27ste minuut is het eindelijk raak. Na een kort genomen hoekschop plaatst Danny Blok de bal precies in de trechter alwaar centrumverdediger Joshua Jansen de bal met het hoofd over doelman Van den Boogaard liftte, 1-1. Na deze gelijkmaker wilde Stormvogels meer en vier minuten later moest doelman Van den Boogaard alles uit de kast halen om een keiharde vrije schop van Danny Blok vanaf 28 meter uit de kruising te stompen.

Na ruim een half uur spelen mocht Stormvogels haar achtste hoekschop nemen; Van Mierlo bemoeide zich hiermee en met succes, want via het hoofd van,opnieuw,Jansen vloog de bal via ZSGOWMS-verdediger Jason Sambo het doel in, 1-2. Voor Stormvogels was de koek nog niet op, want nadat Thomas Scholten acht minuten voor tijd een afstandsschot los liet, zonder succes overigens, pakte hij twee minuten later de bal af van Yassin Ouhadou om vervolgens doelman Van den Boogaard voor de derde keer het nakijken te geven. Ruststand 1-3.

In de tweede helft etaleerde Stormvogels niet het goede spel zoals dat van het eerste part; de opgestroopte mouwen bij de meeste Stormvogels-spelers waren duidelijk een heel stuk gezakt. Hierdoor kwam ZSGOWMS beter in de wedstrijd en kwam het duel in evenwicht. Na een kwartier verprutste Ezeoke na een corner een reële kans en moest vier minuten later Schoorl geblesseerd het veld verlaten; zijn vervanger werd Berry Willemse. Halverwege de tweede helft vloog Van der Voort de zestien binnen, omspeelde wat tegenstanders om vervolgens de bal panklaar te leggen voor Yilmaz die vanaf 8 meter over het doel school.

Met nog 17 minuten op de klok kwam Fernando van Alphenaar Björne Slobbe opdraven voor Van Mierlo en twee minuten later verliet Glenn Bruinsma het veld waardoor Gregory van Nieuwkoop zijn rentree kon maken. Hij kon gelijk aan de bak, want ZSGO-trainer Murat Boke had zijn team de opdracht gegeven het laatste kwartier alles of niets te gaan spelen. Bovendien haalde hij Serdal Suvacki (100 kilo schoon aan de haak) van de bank om 'oorlog' in het IJmuidense strafschopgebied te voeren. Met veel pijn en moeite kon de Stormvogels-verdediging standhouden; ZSGOWMS kwam in die fase niet verder dan twee gevaarlijke kopballen van Suvacki en Ouhadou, die over en naast vlogen.

Zonder kleerscheuren kwam Stormvogels de tweede helft uit de strijd en kan zich nu gaan concentreren op Overbos dat zaterdag a.s. naar Zeewijk komt. Stormvogels wil heel graag revanche nemen op de Hoofddorpers, want dinsdag jl. werden de IJmuidenaren uit de KNVB-beker gegooid na het de strafschoppen slechter genomen te hebben. Overbos leidde met de rust met 2-0 en verhoogde de stand in de tweede helft tot 3-0. Door doelpunten van Bjorne Slobbe en tweemaal Yilmaz werd de bekerstrijd gelijk getrokken: 3-3. Omdat Van Mierlo later als enige vanaf 11 meter miste, bekert Overbos door.